EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kadar nazikçe sorulan bir soruya verdiğiniz yanıt zaten sizin kişiliğinizi ve biat kültüründen geldiğinizi ortaya koymaktadır...

Konuya gelirsek; Ben de araştırdım ama Kuran-i Kerim'de yazmadığı bilgisine ulaştım, sizin verdiğiniz sitede de aşağıdaki gibi yazıyor...

Demekki Kuran-i Kerimde yazmıyor, Kuranda varsa gösterin yoksa siz insanlara yanlış bilgi vermekten günaha giriyorsunuz...

Bunun vebalini ödeyebilecekmisiniz?
Kuranı Kerimde yazmıyor ama Müslim b. Haccâc el-Kuşeyr efendi günah demiş, sizde o kişi günah dediyse günah'tır diyorsunuz, Müslim b. Haccâc el-Kuşeyr Allahtan dahamı iyi biliyor?

3-5 kişi günah dedi diye sizde sürü pskolojisi günahtır demeyin...

Ben Kuran-i Kerim'den başkasına inanmam, sizde inanmasanız iyi edersiniz...
KUL'un SÖYLEDİĞİNE DEĞİL, ALLAHIN SÖYLEDİĞİNE İNANIN...
Sahih-i Müslim hadis kitabıdır, 3-5 kişi dediğin peygamberin vahyini ileten Müslim ve Buhari İmamlardır, sen kim oluyorsun da müslümanlara sürü diyorsun?

Kopyaladığın yerdeki (Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7] ayetini görmüyor musun? Allah peygamberin verdiklerini alın diyecek, sen ise peygamberin söylediğine inanmasan iyi edersin diyeceksin, Kur'an'ın dediğine inandığına emin misin? Ben öyle demedim diyorsan zaten hadis kitaplarını o kişiler kendi söyledikleriyle doldurmadı, Hz. Muhammed'in hadislerini yazdılar, kafadan uydurmadılar. Zaten merak etme biz Allah'ın dediğine inanırız, cahil kulların dediğine asla! Hadisin, vahyin ne olduğunu bilmeden konuşmak yerine A'RÂF-179'u Elmalılı Hamdi Yazır'ın tefsirini ve burayı okuyarak düşünmenizi tavsiye ederim.

Şu mübarek bayram gününde, tüm insanların hidayet bulması ve inşaallah dosdoğru olması temennisiyle..