Ajanslar tarafından sıkı bir tazminata mahkum bırakılırsınız. Özellikle bir şikayet durumunda gerçekten büyük tazminat ödenebiliyor. Yetmez gibi site de kapatılıyor.
Müsadenizle Ben de bir soru sormak istiyorum; bu haber sitelerinin KÜNYE sayfaları çoğu zaman uydurma yazılıyor. Sırf kurumsal gösterilmek için. Gerçekte olmayan ajanslar uyduruluyor ve vergi veriyor gibi künye oluşturuluyor.
Haber sitesinin asıl sahibinin bir devlet memuru olması durumunda, bu işi yapması yasak değil midir? Son zamanlarda ortaya çıkan spam haber sitelerinin önüne geçmenin bir başka yolu ise hukuk olmalıdır. Devlet memuru şahsın bu işten ek gelir elde etmesi hukukta nasıl yorumlanır?
Teşekkürler.
senin sorun havada kalmış dostum ben yanıtlayayım. devlet memurları eskiden ticari gelir sağlayan işler yani tüccarlık yapamıyordu. ancak son 12 eylül referandumu ardından kazanılan haklar neticesinde devlet memurları artık şirket kurabilmekte ancak bu şirketlerde yönetici olamamaktadırlar. bundan ötürü bir limited şirketi altında haber sitesi açabilir ve kar elde edebilirsiniz. ancak bu kuracağınız şirketin yöneticisi olamaz, istediğiniz kadar hisse edinebilirsiniz.