Pek katılmıyorum size. Doğru olabilir fakat nedenini sorarsanız; bir kişi yeni bir site açmış, cahil değil bir şey değil; sosyal medya hesaplarından yazdığı bir yazıyı ya da benzeri bir şeyi paylaşması ne kadar yanlış bir tutum olur? Mantıklı düşünürsek hiç mantıksız olmadığını görürüz.
Bence aynen devam edin.
Hatta şöyle bir şey söyleyeyim size kısa ve öz olarak, daha doğrusu anlatayım.
Google bildiğiniz gibi; diyor ki:"Siteyi benim için değil, ziyaretçileriniz için yapın." diyor.
Siz onu sallamayın, hatta sitenizde bing, alexa, yandex vs. doğrulamaları falan da yapın wm toolstan Google için bir şeyler yapmayın amatör gibi davranın size daha çok önem verdiğini göreceksiniz. Misal içeriğinizi düzgün atmayın; düzgün atmayın dememden kasıt botla hep aynı saat aynı zamanlarda bir içerik atılmasın, farklı, belirsiz zamanlarda atın ve ping, google gibi getir yapmayın.
Siteyi Google'a sadece ekleyin ve doğrulayın diğer WM toolslarda yaptığınız gibi, site haritası vb. şeyler yollamayın ilk zamanlarda. Sonra eğer önem verirse size ki kanaatim ve gözlemlerim sonucu ben bu kanıya vardım, daha sonra isterseniz eklersiniz ki hiç gerek yok diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Şimdi bu kadar detaya mı girelim istiyorsunuz? Tamam işi biraz daha abartalım o zaman sizin için.
Konunuzu açtınız, açtığınız gibi kendi hesaplarınızda paylaştınız. niye?
Açtığınız yazıyı arkadaşlarınızla paylaşmak onlara yazıya girmelerini tavsiye etmek istiyorsunuz.
Anında paylaşımı yaptıktan sonra bir daha o konunuza hiçbir paylaşım, beğeni gelmiyor.
Google'da "Aaaa kendisi arkadaşlarıyla paylaştı ama kimse paylaşmıyor o yazıyı demekki çok kaliteli bir yazı değilmiş yoksa arkadaşları da paylaşırdı yahu" diyor ve yazıya sıralama vermiyor.
Çok saçma mantık değil mi? Ama detaya indiğimizde olmayacak iş değil Google algoritmasına göre.
Çünkü Google geçtiğimiz yıllarda sadece sosyal medya ile ilgili algoritmasını oluşturdu. Yani yaptığınız paylaşım hiçbir etkileşim almıyorsa, hesabınızda etkileşim yoksa hiçbir türkü Google bunu sahte / fake hesap olarak algılayabilir ve size zarar vermese bile hiçbir etki yaratmaz bu paylaşımlar.