AhmtBrK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
nasıl bi hantallıktan bahsediyosun
Java tek başına çalışamayan bir programlama dilidir.İşletim sistemi üzerindeki bir elçi(messenger diyelim) aracılığı ile çalışır. Windows vs. masaüstü platformlarda JVM(Java Virtual Machine) ile çalışır.

Android'de ise Dalvik motoru denilen bir programcık bu işi görür(Son günlerde Google ART[Daha performanslı] olanını üretti. KitKat'ta BETA sürümünü etkinleştirebilirsiniz).

Piyasadaki hiçbir 200.000mb üzerindeki mobil oyun Java kullanmaz, imkansızdır! Zira zaten mobil cihazlarda sınırlı CPU ve GPU gücü var, bir de Dalvik'in RAM'e yüklenmesi olayı tamamiyle mahvediyor.

Bir Modern Combat, Asphalt veya GTA türü, şöyle büyükçe bir proje düşünüyorsanız Java'yı gözden çıkarmak zorundasınız! En iyisi LibGDX felan kullanırsınız ama o da kaliteli bir 2 boyutlu oyundan öteye gidemez.

RooTsGhosT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam c++ ile nasıl android geliştirilebiliyor anlayabilmis degilim, ayrıca dalvik vm son derece performansli çalışıyor.
Bkz : Android NDK (Native Dev. Kit)
Dalvik veya benzeri paket çeviriciler yerine direkt Linux üzerinde çalışabilen bir platformda oyun yapmak daha performanslıdır. Tabi konfordan kısacaksınız o var

Dalvik VM iyi çalışmasına çalışıyor da tıkandığı yeri de var hani.