Merhaba, geçenlerde bir arkadaşım instagram'dan bir saat beğenmiş ve sipariş etmiş. Saati satan kişi de kargolamış, kapıda ödeme seçeneğiyle de alışveriş tamamlanmış.
Ancak, ne saatin faturası var ne bir şey. Arkadaşım bundan bahsedince ben de biraz araştırayım dedim.
Saatten, ayakkabıya, ayakkabıdan giyime ne ararsanız instagram'da satılıyor. Öyle ki ev hanımları incik boncuk kolye yapmış kapıda ödeme seçeneğiyle çatır çatır kargoluyorlar.
Whatsapp'tan ekleyip sordum, fatura kesiyor musunuz diye, yok evde yapıyorum ne faturası diyor.
1 değil, 2 değil, 1000'lerce böyle instagram mağazası oluşmuş ve en az 50 kişiyle görüştüm fatura kesenine denk gelmedim.
Bu nasıl bir iştir, bunu yapan detaylarını bilen eden var mı? Kapıda ödeme olayını nasıl kullanıyorlar? Sanırım ptt kargoyla gönderiyorlar ama bu olayda bir yasal yükümlülük yok mu?