Arkadaşlar merhaba,
Konu bayağı eski ama mutlaka insanların işine yarayacaktır söyleyeceklerim.
1.si varikosel %90 sol testiste meydana gelmektedir ve ameliyatı çok basittir.
Ameliyattan sonra koşu bile yapabilirsiniz korkulacak bir şey yok.
Varikosel zamanla ilerleyen bir damar hastalığıdır ve erkeklerin yaklaşık %15′inde görülmektedir.
Bu neticede ben sizde varikosel olduğunu düşünmüyorum.
Şöyle;
Yüzücüyüm ve atletim çocukluğumdan beri spor yapmaktayım.
Yüzücü olduğum için testisimin ağrıması idrar sonrası karnıma ağrı saplanması ve idrar yaparkan yanma. Durumlarını havuzdan kaptığım hastalık(iltihap) olarak düşündüm acile gittim iğne yaptılar ve ilaç yazdılar fakat hiç bir faydası olmadı her geçen gün işkence çekmeye devam ediyordum..
Kendimi incelediğim zaman sağ testisimin hemen altında bir kitle sezdim.
Ve hemen o al üroloji doktoruna gittim ultrasonu girdim 21x18 mm çapınca tümör olduğu ve sağ testisin acil olarak alınması gerektiğini söyledir.
Evet kötüydü ama şükretmek lazım.
Ameliyatımı oldum ameliyatta da hiç bir şey yok. Sağ kasıktan 4cm bir kesik ile sağ testisi komple alıyorlar.
Ameliyat epidural(bel altı uyuşturma) şeklinde yapılıyor yaklaşık 30-45 dk sürüyor.
Ameliyat sonrası tümörlü testis patolojiye gönderiliyor ve 1 hafta içerisinde sonuç geliyor.
Gelen sonuca göre diğer organlara kanser yayılmışsa tiplere göre tedavi görmeye başlıyorsunuz.
Benim sonucum bugün çıktı ve "pt2" 2.tip kanser ve kemoterapi.
Allah herkese acil şifalar versin.
Testis kanseri en iyi kanserdir.
%99 kurtulma şansımız mevcuttur.
Erken teşhis hayat kurtarır.
Herkese acil şifalar.
Hocam çok geçmiş olsun.
Şunu sormak istiyorum ; sağ testisinizin alınması ilerideki yaşamınızı etkiler mi? Örneğin çocuk vb. yapma engellemesi tarzında.