Bloggerde sayfa gösterimini sayar. Yani sitenizi 1k ip giriş yaptı ve ortalama her ip numarası iki sayfa görüntülüyerek, sitenizde ki sayfa görüntülemesini 2k yaptı. Adsense sayımı tekil sayımdır ve üç aşağı beş yukarı doğrudur.

Yeni domain almanız hitinizi düşürmez. Sonuç olarak sitenize direk giriş yapan kullanıcılar yok ! gerçi blogger sitelerde hem özel domainden hemde blog domainden yararlanılabiliyor diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim.

Özetleyecek olursak, sizin xxxx.blogspot.com adresinize ait olan 8.310 adet index yavaş yavaş yeni geçmiş olduğunuz domaine geçecektir. Bu da sitenizde hafif dalgalanmalar yapacak ama çok fazla hit kaybı yaşamayacaksınız. Ayrıca bu şekilde daha fazla hitte alabilirsiniz.

Reklam yerleşimi ile ilgili mecazi bir anlatım yapayım. Bir ofisiniz yada hatta eviniz için bir dolap satın alıyorsunuz. Bu dolabın içerisine evraklarınız falan olacak ve siz bu iş için birini buldunuz, benim sırtım ağrıyor şunu şuraya koy demek yerine ! al dolabı nereye koyarsan koy, dolap bana alışacağına ben dolaba alışırım dediniz.

1k tekil hitte ortalama %1 tık alır. Yani bu da günde +-10 kişi sitenizde ki reklamı tıklar demek oluyor. Sitenizde reklam düzenlemesi yapmadan önce eğer 3 tl kazanıyorsanız, bu da tık başı 0,30 kuruş alıyorsunuz demekti. Aslında bu rakam normal ve sizin bu site için yapmanız gereken daha iyi içerikler girmek, para kazandıran reklamları takip ederek bu reklamlara uygun yazılar yazmak olacaktı. Az para verenleri ise eleyecektiniz.

Ama siz çok daha fazla kazanayım derken "evde ki pirinçten oldunuz" ve şimdi bulguru arıyorsunuz.

Neyse sitenizin şuan ki durumunu ele alırsak eğer, domain değişimi çok fazla etki yapmaz. Yeni konular girmeye devam edilirken, reklam yerleşimini milletin gözüne sokmadan yeniden ayarlayarak, daha sade bir hale getirebilirsiniz. Böylece eski halinize gelme olasılığınız yüksek olacaktır.