@Noventa hocam elbette söylediklerinize katılmamak mümkün değil fakat benim de dolaylı olarak anlatmaya çalıştığım şuydu. O gün yapılan teşviklerle ayakta duran ve bunu kendine sürekli kendine kullanan insanlar günümüzün belirli zenginleri oldu. Fabrikalarda çalışan işçilerimiz hala çalışıyor. Devletin fabrikasına çalışmaya başlayanların çoğu erken emekli oldu hiçbiri çıkıp dedi mi yahu bu erken emeklilik devletime zarardır ben bu paraya alamam!

Demedi, demiyoruz, devletime daha çok çalışmalıyım demiyorlar, demiyoruz.

"Devletin malı deniz yemeyen keriz" mantığıyla hareket eden bir ülke vardı zamanında. zihniyet değişiyor mu bilinmez fakat değişmek zorunda. Şimdi bakıyorsun devlet kadrolarında (torpil var evet farkındayım) hep üniversite mezunları gencecik insanlar. İşinizi yapmak için uğraşan memurlar. İgdaşa gidiyorum adam bana Türk kahvesi söylüyor bende "Beyfendi bu kadar şımartmayın" dedim karşımdaki kişi de "Olur mu öyle şey afiyet olsun" bu basit bir örnek igdaş devletin (dolaylı olarak) diğer kurumlarda da aynı durum yerleşiyor.

Kooperatifler müdürlüğü Sanayi ve Ticaret il müdürlüğüne bağlıydı, ardından Şehircilik Bakanlığına bağlandı şimdi de Gümrük Bakanlığı (ünvanı yanlış yazmış olabilirim). Eski işim gereği sürekli buralara gittim (son yazdığım hariç) ilk yerde "O kadar işinizi yaptık bi rakı parası atarsın herhalde" diyeni de vardı, genel kurul sonrası (bundan 6 sene önce) 400 lirayı beğenmeyen de vardı. Şimdi gelen Genel kurul hükümet komiserleri gençse sakın para vermeyin diyor şaşırdım dedim bari taksi paranızı karşılayayım o kadar geldiniz yok diyor.

Bu bahsettiğim zihniyet oluşmadığı, oluşturulmadığı sürece biz fabrika kurmayalım, biz gerçekten bu işi yapamıyorduk.

Birgün bir adam Hz.Ali'ye gelir ve der ki "Sen ne biçim adamsın ne biçim yönetim yapıyorsun, Ömer zamanında böyle karşılıklık yoktu" diye de sitem eder. Hz.Ali adama bakar ve şöyle der "Onların zamanında, yanlarında biz vardık. Şimdi bizim yanımızda sizler varsınız"

İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batırmalıyız bazen değil her zaman.

Uzun yazdım okuduysanız hakkınızı helal edin başınız ağırtmadım inşallah