Kendini aynada görüyorsun sanki.

Sağa sola saldırmak laf atmaktan ziyade aklı selim yaklaşımda bulunabilirsin. Sen şimdi neredesin yurt dışında, orada yaşam standardı daha iyi diye gittin sanırım. İnsanlarıda teşvik ediyorsun ilgili konularda, bazen denk geliyorum. Eee memleketi kurtarmak sanamı kaldı, ölünün arkasından konuşmak sana mı kaldı. Bize akıl vermek sana mı kaldı. Neden diğer arkadaşlarla sürtüşmemiz olmuyor? Çünkü konuya dalıp içindekileri kusmak yerine millete laf yetiştirmek yerine sadece kendi düşüncelerini yazıyorlar. Ha yine ağır konuşanlar oluyor ama onlar bile senin kadar bencilce davranmıyorlar.
Hocam,
Ben Ataturkcuyum. Profiline Ataturk resmi koyup, Ataturkun ne dedigini anlamayanlardan degilim. Ataturkun Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir lafini ozumsemis biriyim. Onun icin hayatin her alaninda ilim ve feni kendime yol gosterici olarak kabul ederim. Insanlarida o sudur, bu budur diye kategorilere ayirmam, bilmedigim konuda bos bos konusmam. Insanlari sirf fikirlerini sevmedigim birinin ustune salmak icin amaniinn bu musluman degilmis gibi seviyesizlikler yapmam. Senin gibi aaa bu domuz eti yiyordur vs diye insanlara b.k atmam.
Bir insanin yurtdisinda yasamasi onun memleket meseleleri ile ilgilenmemesi anlamina gelmez. Dunyanin neresine gidersem gideyin, benim ulkem Turkiyedir, Turkum. Dolayisiyla memleketi ilgilendiren her turlu konuda soz soyleme hakkim vardir. Evet bugun yurtdisinda yasiyorum, cunku memleketteki yobazliklara dayanamiyorum, tersim donuyor. Cahilligin yuceltilmesine, cahilletin kalabalik olmasi sebebiyle her konuda olur olmadik otmesinden rahatsiz oluyorum. Bak avatarina koydugun Ataturk bu konuda ne demis:
Bu millet ve memleket ilme, irfana çok muhtaç; tahsil yapmış, diploma almış gelmiş olanları korumak kadar doğal ve lüzumlu bir şey olmaktan başka, parti parti eğitim ve öğretim görmek için ilim ve fen almak için Avrupaya, Amerikaya ve her tarafa çocuklarımızı göndermeye mecburuz ve göndereceğiz. İlim ve fen ve ihtisas nerede varsa, sanayi nerede varsa gidip, öğrenmeye mecburuz. Bu nedenle artık himaye çok zayıf kalır. Bunun yerine mecburiyet geçerli olur. 1923
Umarim birgun sende Ataturkun ne dedigini anlar, insanlarin kim olduguna degil, inanclarina gore degil, soylediklerine bakarak degerlendirme yaparsin. Ayrica insalara akil vermek sana mi kaldi gibi kahvehane agziyla konusmayi birakirsan iyi olur.