Firma açıklama yapıp karımızı İsrail vakıflarına hibe ediyoruz demez harhalde.
Bundan emin olabilir miyiz? Dünyada neler oluyor hangi birinden haberimiz oluyor. O halde emin olmadığımız bilmediğimiz şeyleri kullanmayacağız. Bilmediğimiz bir şeye zorunlu kalmadıkça hizmet etmeyeceğiz.
"BBC kanalının reklamında görmüştüm altta İsrail ile ilgili bir şeyler yazıyordu bayrağıda vardı şok olmuştum, bulamadım reklamı bir türlü. "
Kredi kartı kullanıyorum, elimden gelse kullanmam zaten çok direttim kullanmamak için ama internetten malum her işimiz kartla. Ama 3-4 kartı olup yüksek miktarda tüketim hırsına kapılanlara ne demeli. Kolanın içerisinde ne var biliyor muyuz? Dediğiniz gibi tohumlarıda alıyoruz ama insanlarımız uyanıyor artık, dün gdo lu ürünleri bilen kaç kişi vardı, tv kanallarında bilir kişiler bunların genetiğinin değiştirildiğini ve zararlarından bahsedildi daha sonra yasaklar getirildi. Hatta ırkları yavaş yavaş yok etmek için hem karlı hemde etkili bir yöntem olduğundan bahsedilmişti.
Bir müslümanın en başlı görevi yedikleri ve içtiklerinin helal ve sağlıklı olması gerektiğidir. Bunu ben söylemiyorum büyük alimlerin yaşantılarında geçiyor bunlar. Peki bizim bunlara ihtiyacımızın ölçüsü nedir? Su içmeyipte her gün 2 litre kola içenler mevcut üstelik azımsanacak kadar değil. Bizler ne kadar çok yabancı ürünleri talep edersek kendi üretimlerimiz olmayacaktır, satılmayacağı için üretilmeyecektir. Sonrada çıkıp bu ülkede neden bir şey üretilmiyor denmesin. Kimse gidip vestel almasın, kullanmasın peki satılır mı, üretilr mi. Adam gidiyor Çin'de ucuza yaptırıyor sonra senden kazandığı karla daha fazlasını yaptırıyor. Ne oluyor Türk parası değer kayıp ediyor bu sefer daha pahalıya alıyorsun. Bir kısır döngü ama ne hikmetse hep dolar artıyor hiç düştüğünü görmedim.
Kim çözecek bunları sen çözme ben çözmeyeyim, üstümüze düşen görevi yapmayalım belki gelir çocuklarımız çözer. Yada ben alsam ne olacak almasan ne olacak diyelim, kendimizi kandıralım. Herkes kendi bahçesini pislese ne olur? Nasıl olsa her yer pislik içerisinde diyerek, ben mi kurtaracağım diyerek sokakları kirletmiyor muyuz.
Çok istiyorsanız gidin Cola Turka alıp için. Tadı kötü dersiniz ama kolaya alıştığınız için size öyle geliyor. Bir deneyde kola ve pepsilerin isimlerini değiştirmişler sonra deneklere içtikleri hangi markanın güzel olduğunu soruyorlar neredeyse hepsi kolayı seçiyor. Ama içtikleri gerçekte Pepsi markası. Anlayacağınız bağımlılıklar sadece kafamızda gerçekleşiyor.