Öncelikle şirket sahibi vs olmanız pek önemli değil,1200 liraya 1300 liraya bu arkadaşı işe alabilirmisin önemli olan o olacaktır... Bilgisayar mühendisliği günümüz devrinde bitmiş diyebilirim. Hiçbirşey bilmeyen adam kendini geliştirmek istemediği sürece sizin gibilerin ayağında çalışmak zorunda kalır. 1200 - 1300 lira maaş verirsin, sonra ben onlardan daha iyiyim dersin. Ama bu dediğim Boğaziçi, İtü, Odtü için asla aynı değildir. Şu anda bu adamdan iyi olduğunu düşünürsün, hatta tek farkın diploma olduğunu da düşünürsün belki. Yanılırsın neden dersen, bu adam 3. sınıfta stajer olarak çok büyük şirketlerden teklif almaya başlar. Onu geçtim 4. sınıfta senin şu anda kazandığının belki 2 3 katı maaş alır. Onu geçtim çevresinde zehir gibi çocuklar olacak. O çocuklarla şu anda belkide kaç sene emek verip kurduğun şirketinin kazandığı parayı, aylık cep harçlığı diye kazanacak bu çocuklar, ancak buna ihtiyaç duyacaklarını bile sanmıyorum.
Matematik üzerine özel ders verdiğim birçok öğrencim var. Onların nasıl deli gibi çalıştığını bilirim. Ona rağmen birini dişçiliğe, diğerini ise Gazi Bilgisayar müh. gönderdik. Yani bu arkadaşımızın çalışması öyle bir iki günlük bir çalışma değil. Eminimki çok büyük emek verdi buraya yerleşebilmek için. Bunu o laflarınızla indirgemeye çalışmanız bana göre terbiyesizliktir. Bir kusurum olduysa ve kırdıysam affola. İyi forumlar dilerim.