Öncelikle adwors te tık başı oran neye göre belirleniyor?
Anahtar kelimelerin rekabet durumuna rank ına göre, reklam verenlerden çok sayıda kişinin kullandığı anahtar kelimeleri kullandığınızda maliyet fazla, az kişinin kullandığı anahtar kelimeleri kullandığınızda maliyet düşük

Bütçe olarak ortalama günlük ne kadar bütçe ayırmalıyız?
adwords ile sitenize günlük 300 kişiyi ana anahtar kelimeleinizle çekmek istediğinizi düşünürsek 300 X tıklama başı maliyet + %20

Adwors'un sitemize etkisi veya katkısı ne oranda olabilir?
Anlık yakaladığınız potansiyel ziyaretçiler portföyünüze dahil olursa ileriye yönelik faydası olur muhakkak, ama adwords sponsor bağlantılardan sağlanan tıklamalar seo açısından sitenizi google organik aramalarında üst sıralarda çıkaracak bir fayda sağlamaz, sadece reklam vermeye devam ettiğiniz sürece kazançlı olursunuz

Başlangıçta random günlük bütçe ve tbm belirleyip 2 gün reklam yayınladığınızda ipulaçrı olarak adwords zaten kendisi size yarayan önerileri paylaşıyor

xxxxx. adında yeni reklam grubu oluşturun xx TL ye xxx tıklama edinin
yyyyy. hedeflemesine dahil xxx. adet önerilen aşağıdaki anahtar kelimeleri ekleyin xx TL ye xxx tıklama edinin şeklinde

arama ağı haricinde görüntülü reklam ağı kullanarak hazırladığınız bannerları adsense hesap sahiplerinden kendi seçeceğiniz sitelerde yayınlatarak doğrudan potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz. Arama reklamlarına fazla bütçe ayırmayıp görüntülü reklam ağına bütçe ayırmanızı öneririm, arama reklamlarında gelen hitin % 2 ile 5 i arası ziyaretçiler sizinle doğrudan alakalı ziyaretçilerdir % 90 dan fazlası girer çıkar,

Örnek;
2. El cep telefonları şeklinde bir arama reklamı yaptınız
Ben nokia lumia arıyorum ama sizde aradığım model yok farklı farklı modeller var ben tıkladım geldim 10 kuruş gittiii

Görüntülü reklam ağında elinizde bulunan modellerin görsellerini, kargo ve iade koşullarını fiyatını vs belirten 300 x 250 ebatında küçük bir banner ile doğrudan satacaığnız ürünü alacak kişilere hitap edebilirsiniz

Telefon olayını örnek olarak belirttim artık ne satmak istiyorsanız buna göre değerlendirin

Daha da etkili yöntem istiyorum doğrudan potansiyel müşteriye hitap etmeliyim diyorsanız;
Adwords hesabınız ile Merchant hesabınızı ilişkilendirerek google da yapılan aramalada doğrudan ürününüzün fotoğrafı, başlığı, fiyatı, kargo detayları şeklinde sunumunuzu yapabilirsiniz

google a ''canon digital camera'' yazıp sonularda sayfanın sağ tarafına bakın