@abcgrup;

Ben olabileceğine inanıyorum hocam imkansız diye bir şey yoktur.İyi niyetle bu yola kalkışılırsa yaradanında desteği ile bu niye olmasın.Diyorum ya bana göre sakatlıklar,engeller insanların sadece kendinden daha kötü durumda olanlara bakıp şükretmesi için değil.O problemi çözmek için mi uğraşacağı yoksa eğlencesine mi bakacağını veya mızmızlanıp mızmızlanmayacağını test etmek amacıyla yapıldı diye düşünüyorum.

50 yıl önce söylense taşla sopayla kovunulacak teknolojiler,imkanlar günümüzde aktif bir şekilde kullanılabiliyor.Hedefler farklı ne yazık ki.(Bu benim içinde geçerli) Şimdi misal bir yazılımcı düşünün.Bu yazılımcı maddi olarak bir projesi veya gün içerisinde belli miktar yaptığı işler karşılığında geçimini sağlayabiliyorsa o gelir ona yeterli geliyorsa para hırsına kapılmış biri değilse yazılım geliştirme bilgisini sadece eğlenceye değil bazı insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde kullanır.Misal biz çok şükür sağlıklıyız,görüyoruz,yürüyoruz,elimiz kolumuz var sağlıklıyız çok şükür bilgisayar başında ekonomik bir şekilde vakit geçiriyoruz ama bizim seviyemizde maddi duruma sahip olupta görmeyen,eli kolu olmayan insanlar var.Daha da kötüsü komple felçli insanlar var.

Bir an düşününce içim ürperiyor valla.Doğumunuzdan ölümünüze her şeyi görüyorsunuz,düşünebiliyorsunuz ama konuşamıyorsunuz,hiç bir yerinizi gram kontrol edemiyorsunuz.Televizyon karşısında yatında,sarayında milyarlık kıyafetler,yataklar,aksesuarlar kullanan insanlar görüyorsunuz.Ne kadar kötü olurdu.Çoğunun gram bile aklına gelmiyor.Aslında bizim de aklımıza gelmiyor çoğu zaman.Şuan ben bir nevi boşlukta olduğum için bunları düşünüyorum.2 ay sonra okullar açılınca sınavların peşinde koşturucağız artık.Yalan bir dünyada yalan bir gelecek için.

Yarım saat önce cnn'de bir belgesel izledim.İnsanların ayak basmadığı yerler cennet gibi resmen.Yeşillikler,düzen,denge her şey tıkırında ilerliyor.

@EcLeL;

Ne yazık ki sınırlardan ötesi var.Bazı ülkelerle aramızda koşullar bakımından kaleler var resmen.Kimi ülkede bir fikir beyan edersiniz beğenilirse peşinizde koşarlar kimi ülkelerde bir fikir beyan edersiniz beğenirler ama siz onların peşinde koşarsınız.