nagodre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğiniz bilgilere göre sorumu yeniliyorum. Aynı sektör, her iki tarafta tescilli ama benim domain kayıt tarihi karşı taraftan sonra alınmış. Bu durumda kesin şöyle veya böyle denilebilir mi ya da davalık mıdır?
Her iki tarafta kendince marka tescilli ise özgür birşekilde sektörde ayakta durabilirsiniz. Birbirinize engel(kopya,taciz) olmadığınız sürece. Bu durumda tarih vs önem taşımıyor.

Meftun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni Konı Açmadan Ben Bir Soru Sormak İstiyorum.

Bir Domain Var xxxyyy.com Diyelim "September 21, 2007" Tarihinde Kayıt Edilmiş.

Bizde Aynı Söktörde xxxyyy Diye Bir İş Yeri Açtık, xxxyyy İçin Marka Tescili Başvurusu Yaptık, com.tr Domanimizi Aldık. Marka Tescili Geçe Günlerde Onaylandı.

Biz Marka Tescilimiz İle Bu xxxyyy.com un Yayın Yapmasını Engelleyebilir Miyiz.

(Adamın Kullandığı xxxyyy.com Alanadı Bire Bir Bizim Markamız)
Evet marka tescili yaptığınızda zaten Türkiye sınırları içersinde her türlü yetkiye sahip oluyorsunuz karşı tarafın elindende domaini alma hakkınız var ama bu süreç kolay değildir.
Sizede bir zararı dokunmaz ama bunun için marka belgenizle Wipo Uluslararası Domain Mahkemesine dava açmanız gerekir. Buna gerek varmı yok zaten .com.tr ile marka tesciliniz var ise karşı tarafın hakkını,erişimini kısıtlayabilirsiniz.
Kısacası domaini elinden almak mahkeme süreci gerektirir belli olmaz durumlar ama yayın özgürlüğünü siz belirlersiniz.