Sefer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu takipteyim.Bende öğrenmek isityorum drupalı.
Sorum şu hocam. drupalda çok fazla tema yok benim bildiğim ? Bunun için html/css mi bilmemiz gerekiyor.?
tema için birçok alternatif var ama html den ziyade ne kadar css bildiğiniz önemli. php ise ileri düzey projeler için gerekebilir. belki biraz javascript (duruma göre)

tema yapımından kastınız temayı bölümlere ayırmak ise panels kullanabilirsiniz. istediğiniz sayfayı istediğiniz kadar parçalayabilirsiniz.

temanın belirli bir bölgesinde belirli bir içeriği, alanı, istediğiniz stilde gösteerebilmek için views kullanabilirsiniz.

tema ayarlarını bazı sayfalarda farklı yapılandırabilirsiniz. bunun için delta kullanabilirsiniz.

neler yapmak istiyorusunuz bunu belirtirseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışırım.

tema olarak booststrap yada zurb önerebilirim.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:43:41 -->-> Daha önceki mesaj 21:39:51 --

rapoel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Drupal da son zamanlarda Themeforest'ta yayınlanan kaliteli temalarıyla dikkatimi çekmeye başlamıştı. Bazı projelerde alternatif yazılımlara yönelmeyi hedefliyordum. Önceliğim Drupal'daydı ancak kafama takılan bir şey var. Wordpress'de hemen hemen her probleme, geliştirmeye uygun bir eklenti bulmak mümkün. Drupal'da eklenti genişliği ne orandadır? Örneğin Wordpress'de Facebook gibi popüler bir kelimede 99 sayfa içerik bulmak mümkün. Drupal'da bu oran nasıl?
drupalde eklenti modül (eklenti) yapısı daha bir değişik.

mesela bir modülün fonksiyonlarını başka modül kullanabilir. böylelikle sitenin yükü azalır.

olay facebook olunca seçenekler sınırlı. yani facebook ile neler yapılabilirki ? aynı konuda 1den fazla modül bulmak neredeyse zordur drupalde. bu demek oluyor ki bir modülün yetersizliği varsa buna sadece ek olarak başka bir modül çıkar ve fonksiyonu geliştirir.

tema konusunda themeforest yetersiz aslında hala. lakin themeforest de olsa bir noktada css gerekiyor. birde drupali anlamak gerçekten bazen kolay olmuyor. çünkü bu wordpress gibi değil. CMS'den ziyade bir framework olarak düşünülmeli
imzama bakın anlarsınız.