Merhaba,

01.07.2014 tarihine, yani 20 gün önce buradaki temayı alarak kadın/moda üzerine bir blog açtım.

Tahmin edebileceğiniz gibi modeller, kadınsal sorunlar, sağlık, diyet vb. konularda özgün paylaşımlar yapmaya başladım. Ben ve bir bayan arkadaşım o tarihten bu yana belirttiğim konularda toplam 59 özgün makale yazdık. Yani özgün derken, hiçbir yerde olmayan değil; sanalda bulunabilecek makalelerin bizcesi...
Gün gün 2, 3, 5 vs. şekilde paylaştırarak makaleleri siteye ekledik ve böylece güncel kalmasını sağladık. Öncelikle yapılanlardan bahsedeyim açıklayıcı olsun:

Neler yaptım?

-) Yeni tasarlanmış özgün bir tema aldım.
-) Gün gün, en kötü 2 güne bir 3erli 5erli şekilde özgün makale girerek 20 gün boyunca güncel kalmasını sağladım.
-) Hiç alıntı makale paylaşmayarak özgün kalmasını sağladım.
-) All in Seo eklentisini kurarak gerekli açıklama, etiket ve ayarları spama girmeyecek şekilde, mantıken, forumlarda paylaşılan ve önerilen sistemde, seo sorgulama sitelerinde hata vermeyecek şekilde ayarladım.
-) Bir önceki yazı eklentisini kurdum. (Konunun altına: Bir önceki nasıl hit çekilir? (konu başlığı) makalemizde sitenize hit çekebileceğinizi, hit alma yolları ve hit siteleri (etiketler) ni anlattık.)
-) Benzer yazılar eklentisini kurdum. Bu ikisini kurarak ziyaretçilerin site içerisinde dönüşümünü ve vakit geçirmesini sağlamaya çalıştım.
-) External Links eklentisi kurarak çıkan bağlantıları güvenceye aldım.
-) Girdiğim makalelerde site içi linklemeler yaptım. Birkaç konuya bir iki link ancak düşecek şekilde.
-) Google webmaster araçlarına ekledim ve site haritasını gönderdim.
-) Düzenli olarak Google Gibi Getir yaparak hemen index almasını sağladım.
-) Arada sırada aşırıya kaçmayacak şekilde en tavsiye edilen üç imleme sitesini kullandım.
-) Forumda satılan YorumPlus (makalelere özgün yorum üreten eklenti.) eklentisini yükleyerek konulara 3-5 yorum gönderdim.
-) Yine forumda satılan Twitok arasını satın alarak, girdiğim makaleleri twitterda makaleyle ilgili anahtar kelimelere göndererek ziyaretçi trafiği sağladım. (Günlük en az 30 en fazla 60 kişi twitterdan gelecek şekilde.)
-) Facebook sayfası açarak doğal yönden takipçi davet edip bir kısım konu/link paylaşımı yaptım.

Bunların haricinde ek olarak dışarıdan veya içeriden bir çalışma yaptırmadım. Yaptırmak aklımda ancak bir şeyler kaydetmeden yaptırma, bir süre daha bekle, diyen arkadaşlar olduğu için beklemedeyim.

Site, kendi kelimesinde atıyorum site adresim bilgisayarmasasi.org, kendi adresi olan bilgisayar masasında uzun süre sıralamaya girmedi. ki öyle markajı yüksek bir kelime değil. 2. sayfada alâkasız siteler listelenmeye başlıyor öyle düşünün.
Geçen 3-4 gün önce bu bahsettiğim kelimede 20. sıraya geldi, daha sonra 19 - 15 - 13 ilerledi ve şimdi tekrar ortalıklardan kayboldu.

Bütün bunlar güzel, tamam. Ancak yukarıda bahsettiğim twitter uygulaması hariç siteye arama motoru bazında ziyaretçi gelmiyor arkadaşlar. Şu ana kadar arama motorundan en fazla 5-6 kişi gelmiştir. Ki makaleler Google Gibi Getir vs. yapınca anında index alıyor ama başlığı ile aratınca alâkasız makalelerin arasından bile sıralamaya girmiyor. Ha indexi de iyi yani. 59 makale ve 594 index bulunmakta. Bir ara 600 oldu, 540 oldu şimdi yine 594'te..

Şimdi arkadaşlar bu saatten sonra ne yapmalı bu siteye? Yapılanları ve dalgalanmaları gördünüz. Tavsiye edeceğiniz ''Yap'' dediğiniz, ''şunu yapmayı kes'' dediğiniz, şu arkadaşın seo paketinden al dediğiniz, kısa aklınıza gelen ne var bu olayla ilgili?

Samimi olarak yardımcı olmak isteyen, vaktini okumaya ve cevap vermeye ayırmış, yorum yazmış olmak için yazmayan (boşver kardeş, güzel yapmışsın kardeş, iyi bakalım vs.) arkadaşlara r10+ kullanacağım.

Teşekkür ederim.