Aman hocam, ipe çekerler adamı sen nasıl konuşuyorsun

Bu sektörde sen sitenden aylık 10 lira kazan diye sana günlük 5 lira karşılığında SEO yapan adamlar var.
Kim vurduya gidersin, burada böle laflar edilir mi ? Tanıtım yazısı alacaksın. Alacaksın diyorsa gidip alacaksın diyen adamdan alacaksın hemde. Seo !
Link alımını bırakacaksın, çünkü adam o sektörü bırakmış elinde kalite site kalmamış çöpe çevirmiş hepsini sana alma diyor. Alırsan siten batar. Niye ? Seo !
Sosyal medyaya ağırlık vereceksin, sayfa kasacaksın hatta kasmayla olmaz onuda alacaksın. Organik hit diye bas bas bağırırlar sonra facebook/twitter/instagram işine girerler organik hit hiç olur. Google algoritma değiştirir.
Hatta buda yetmez, yeter mi ? Seo la bu ? Hiç bir zaman bitmez.
Arama motoru optimizasyonu bu bikere.
Forumda 60 bin üye var. 20binin neredeyse moda sitesi var ( atıyorum rakamları ) moda sitesine seo yaparlar. Sonunda sana derler ki, konuları şöyle ekleyeceksin. Adam sendne imkansızı ister. Çünkü sen siteye onun dediği gibi ekleme yapacağına gerçek hayatta o saat diliminde çalışsan aylık 900-1000 lira maaşın olur.
Ama üzülerek söylüyorum ki bu da yetmez. Niye ? Algoritma değişir.
Paket satarlar bu seferde, özgünleştirme programları satarlar, link satarlar, tanıtım yazısı satarlar, 35$ dolar programların vvarezini bulur ortalıkla gezinen backlink dosyaları bulur sana öyle çalışma yaparlar.
Ama yeter mi ? Ne zaman yetmiş ki ? Algoritma değişir.
En son olarak derler ki, ul*n çok kandırdım yatacak yerim yok. Son bi darbe yapıyım hem ben toplu para alayım hemde onlarda kazansın yazık.
Sana bir dayar 500 liraya site yapımını.
O zaman adsenseden kazanırsın işte.
Sonra etrafına hava atarsın, ben oturduğum yerden para kazanıyom diye. Farkında değilsin ki harcadığın paraları ve zamanı toplasan onları bile satın alırdın.
Adam ne kaybetmiştir peki ?
Burada profesör gibi gelir sana google anlatır. Zaman.
Makale yazdırır tanesi 2 lira. x 60 = 120
link alır tanesi 10 lira. x 5 = 50
170 lira. Sana ne der peki ? 500 lira.
Peki sana ayrıca sattığı paketler tanıtım yazıları ? Onları sayma hacı çerez parası.
Ballı badem yerler
Kısaca, seo herşeydir.
Bizlerse kaç yıldır işin içindeyiz onları dinliyoruz.
Yani hocam, seoya sövme. 4 aylık üyesin. Seo'yu öv. Git paket oluştur drop domain topla.
Sat tanesini 20-25e
1 yılı geçmeden siteyi bırakırsın

Seo daha çok kazandırır

Haa vicdanın yoksa tabi.