kendinizi google'a 'bi zamanlar ben bittim diyen fakir ama onurlu bir genç vardı.' derken hayal edin.

hiç sevmediğiniz, ifrit olduğunuz birinin size 'sen bittin' dediğini düşünün ve ona bitmediğinizi göstermek için çabalamaya başlayın.

birinin size 'onun bunun emeğini çalmadan youtube'dan/sitelerden bir şey kazanamazsın' tarzında garip ve itici bir şey söylediğini düşünün ve böyle düşünen insanları yanıltabileceğinizi hayal edin.

pes etmeyin. mutlaka yanlış bir şeyler yapmışsınızdır; copy paste içerikler mi girdiniz, sıklıkla içerik girmediniz mi, çok az insanın ilgi duyduğu veya google'ın sıcak bakmadığı bir konuya mı girdiniz, 3 kuruşa hem cam kenarı hem de 5 köfte mi beklediniz ; mutlaka böyle bir şey var. çünkü yazınızda belirttiğiniz hedef; yani ayda 2-300 lira düzenli gelir tutturulmayacak bir şey değil, cidden değil.

bir kere daha deneyin ve bu sefer her adımı dikkatle atın. çok çalışın, sabırlı olun, kendinize en az 1 yıl süre verin. yapabileceğiniz, yazabileceğiniz bir konuya girin. genel bir ismi olan bir site açın, zaten sıkılmışsınız tek bir mevzu sizi kasar. genel bir isim altında, yazabileceğiniz konularda kategoriler açın. kendinize verdiğiniz o 1 yıl boyunca fazla çalışın, çok çalışın, bir işyerinde çalışıyormuş gibi çalışın. zaten çalışıyorsanız 1 yıllığına bir şeylerden fedakarlık yapıp sitenize zaman ayırın, bir noktaya getirdikten sonra daha az çalışmaya başlarsınız.

kendiniz yazma konusunda yetenekliyseniz veya iyi yazan birilerine bir süre için ödeme yapacak durumdaysanız girişin bu işe bence. çok sayıda özgün ve düzgün içerik gayet önemli şimdiki halde; benim tecrübelerim bunu gösteriyor. bunların ikisi de söz konusu değilse işiniz zor. ama bu hayatta bir şey başaramayacağınızı göstermez. yapabileceğiniz bir şey illa ki vardır.