ylv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mongodb php eklentisinin performansı ne durumda şu an? bir sitede lucene solr kullanırken yorum kısmını mongodb denemiştik pek verim alamadık. benchmark yapma şansınız var mı?
Hocam solr hiç kullanmadım, yorumunuzdan önce hiç nedir ne değildir diye bakmamıştım bile açıkçası. Yorumunuzdan sonra kabataslak bi fikir sahibi oldum ama kıyaslama yapmam mümkün değil.

Sql'le yüklü sorgular çalıştırarak kıyasladım, mucizevi etkileri olmasa da performans olarak bana göre çok iyi. (Aşağıdaki url'deki gibi de değil, php mongo sınıfı yeterince geliştirilmemiş demek mümkün sanrım --> http://www.moredevs.ro/mysql-vs-mong...nce-benchmark/)

Ama uzun zamandır sql kullanan biri olarak özellikle veri türlerindeki esneklik benim 2. tercih sebebim. İlki ise nodejs hayranlığım olması (js -js çalışmak istiyor oluşum), ama bi türlü fırsat bulup inciğini cinciğini öğrenemedim.

Alakasız oldu ama diğer konudaki yardımlarınızdan sonra cevapsız bırakmak istemedim.
İyi çalışmalar.

edit: mongoya geçiş araştırmaları yapanlar bu yoruma denk gelirse sql'in ilişkisel oluşunun altını da çizmek lazım tabi. Her durumda illa nosql değil yani