@abcgrup;

Sorunlar hayatımızda hep olur ama hocam bu şekilde baya bir azaltabilirdik diye düşünüyorum.En basitinden şimdi yaradanın taşı toprağını gezmek için vize,pasaport ve ciddi anlamda para gerekiyor.Çünkü avrupadaki insanların emeği bizim emeğimizden daha değerli diye.O insanların 1 saat çalışıp verdikleri emek bizim 3-4 saat saat çalışıp verdiğimiz emeğe denk geliyor neredeyse.

Amerika'yı sömürgeci politikası ve petrol,para uğruna insanların canını umursamamasından dolayı sevmem ama kendi halkı için en iyi ülkelerden biri denilebilir.Bir alanda başarılı olanlara destek olunuyor.Herkes verdiği emeğin karşılığını alıyor.Beslenmek vb. şeyler için sıkıntıları olmuyor.Çünkü çarkı döndürenler zaten onlar.Biz ise o çarktan düşen şeylerle beslenmeye çalışıyoruz.Ve bu daha da kötüye doğru ilerliyor ne yazık ki

Halbuki o Amerika'nın halkına gösterdiği avantajı tüm dünyadaki insanlara gösteren bir devlet yönetimi olsa.Farklı düşünceler,birlilikler birbirlerinin haklarını işgal etmeden yaşasa.Şeriat isteyenler bir bölgede kendi istekleri ile başkalarının haklarını işgal etmeden devlet kontrolü altında yaşasa.Biz ise kültürel anlamda bu tarz şeyleri düşünmeden ama ahlak çerçevesini aşmayacak şekilde başka bir bölgede yaşasak kötü mü olurdu

@clubmember;

Ben demiyorum ki geçmişimizi unutalım,kökenimiz falan kalmasın ama bunları içimizde koruyalım asıl amaç huzur,mutluluk ve yaşamak olsun.O kadar saçma ki her şey hocam valla inanılır gibi değil. 2-3 yaşındaki bebekler 1 oyuncak için kavga ederler ya aynı onu yapıyor ülkeler.

Gidip bomba,patlayıcı üretip bir de denemesini suda,toprakta yapıyorlar.Biri de demiyor ki napıyoruz biz.Bu dediğimde zaten güzellikle gerçekleşebilecek değil.Yani şimdi gidip ne yapacağız ülkelerle tatlı tatlı konuşup hadi birlik olalım desek bize bir yerleriyle gülerler.Ancak zoraki bir şekilde tüm dünyada yönetime el konularak bu gerçekleşebilir.