KALEHOSTING adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aslında yapmak istediğim şey çok basit 4 diskli kasadan zamanında format attığım kurulum yaptığım diski tespit etmek ve o diskin seri numarasını öğrenerek kasayı kapattığımda sökerek yeni kasaya takacağım. Ancak ben kurulum yaptığımda 1 diski seçmiştim Centos kurulumunda

[root@srv ~]# ls /dev/sd*
/dev/sda /dev/sda3 /dev/sda7 /dev/sdb1 /dev/sdc1 /dev/sdd2
/dev/sda1 /dev/sda5 /dev/sda8 /dev/sdb2 /dev/sdd /dev/sdd3
/dev/sda2 /dev/sda6 /dev/sdb /dev/sdc /dev/sdd1

burda diğer disklerdemi mount edilmiş anlayamadım

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:24:46 -->-> Daha önceki mesaj 15:03:44 --

peki /home dizininin hangi diskin üzerinde olduğunu nası anlayabilirim?
/dev/sdb /dev/sdc disklerinin rakamlı olanları yok, bunlar ya ntfs ile formatlanmış yada mount edilmemiş demektir.

default haliyle centos kurmuşsanız lvm disk yapısı kullanılmıştır onuda lvdisplay ile görebilirsiniz. lvdisplay komutu size disk bölümlerinin uuid lerini verecek onuda ls -n /dev/disk/by-uuid/ çıktısı ile karşılaştırıp disk bölümünü bulabilirsiniz.

bir diğer yöntemse pek güvenilir olmamakla beraber disklerin takılı olduğu sata yuvalarından 1. olana bakmak, bunu biostan görebilirsiniz, 1. sata yuvasına takılı disk centos tarafından sda olarak (yani sistemin kurulacağı disk) işaretlenir, kurulumda özellikle değiştirmediyseniz bu yöntem geçerlidir.