Alıntı yapmadan cevap vereyim. Öncelikle sadece bir arkadaş istediğim şekilde konuya biraz yaklaşmış. Konu tartışmaya dönsün isteseydim zaten açmazdım.

Kadınları cinsel obje olarak ben mi görüyorum gülerim işte buna. Ben sadece yerine göre rahatsız oluyorum ve mantığını da çözemedim zaten tam olarak.

Bir kadın bence kocasından başkasına süslenip püslenmesi orasını burasını açmasının mantığının izahını yapamazsınız çünkü yoktur. Özgürlük ile ahlak ile bağdaştırmayın sadece. Ben özgürlükler kısıtlansın kadınlar kapansın diye açmadım konuyu, kendi fikirlerimi paylaşmak içinde açmadım. Zaten sizin olaylara bakış açınızı öğrenmek istedim bu yüzden beni yada bildiğimiz şeyleri tekrardan paylaşmanıza fazla gerek yoktur.

Bir program izliyorum bayan bacaklarını açmış, program içeriğinden anlamadığı halde kadın sunuyor programı ve bazı zaman kendileri bile frikik verdiklerini farkedince hemen telaşa kapılıyorlar. Adnan Oktar'ın yaptığını yapıyorlar kısacası. Bunlar gibi bir çok şeye tanık oluyoruz, yani zaten kadınlar cinsel obje olarak suistimal ediliyorlar.

Dekolte giyinen bir erkek gördünüz mü hiç? Eminim yakında görmeye başlayacağız yavaş yavaş ve tercih meselesi diyeceksiniz. Ama şuan böyle bir durum yok değilmi? Bende diyorum ki olsaydı saçma olurdu aynı şekilde bayanlarında açılması çok saçma ve böyle bir ihtiyaç neden duyuyorlar. Zevk meselesi olabilir kısmen doğrudur ama üstüne yakışanı giymek başka illa bir yerlerimi göstereceğim demek başka. Özgürlük olarak ise konuyu ele alırsak o halde çırıl çıplak sokakta gezsinler bakalım polisler hemen alıp götürüyor mu. Yani toplumun bir ahlak yapısı vardır siz nasıl adlandırırsanız öyle deyin.

Şimdi bende kadınların kapatmasını kara bir çarşafla gezmesini istemem. Zaten o şekilde de gözümde cinsel obje olurlar yani cinsellik ön plana çıkmamalı bana göre.

Neyse şimdi rahatsız olduğumu söylemiştim. Her ne kadar suçu açılana değilde bakana yüklesekte, örneğin cübbeli hoca bakma kardeşim sende, gerekirse gözünü kapat diye güzel bir yorum yapmıştı ancak suçun kimde olduğu yada asıl zihniyetin değişmesi gerektiği maalesef gerçekleri değiştirmiyor.

Benim ahlak yapım yada değil sonuç itibari ile gündelik hayatımda rahatsız edici şeylerle karşılaşıyorum. Erkeklerde neticede testosteron yüklüler, örneğin sen doğuya git zibil gibi Suriyeli kaynıyor istediğin gibi zevkine göre giyin içlerinden geç bakalım. Liseli bir çocuğun bacaklarına bakıp salyaları akanlar mı dersin, annesi yaşında ki kadının bacaklarına bakanlar mı dersin. Sırf bu yüzden arkadaş bile edinemiyorum, ee şimdi birisini adam ettim ikincisini adam ettim biri ikisi üçü değilki kardeşim, herkes sen ben değilki. Bilmiyorum yaşadığınız yerde nasıl ama yaşadığım yerde 50 adam varsa rahatça 40 ı anlattığım şekilde. Tabi herkesi yadırgamakta olmaz adam 40 yaşına gelmiş bekar ee o da açmış sergiliyor bakacak tabi göz hakkı diye bir şey var. Sen güzel bir arabaya bakmıyor musun?

Gençliğni halini de görmemek görmezden gelmek sadece seni bağlar, sen istediğin kadar güzel bir insan ol. Kadınlar cinsel obje değilse gir bak örneğin donanımhaber forumuna her gün onlarca kız konusu açılıyor. Sosyal medya keza kullanım amacı neredeyse tamamen öyle değil mi. Kız arkadaşını cinsel obje olarak görmeyen var mı? Gördünüz mü? Elbette var ama istisnalar kaideyi bozmaz. Önceden büyüklerim anlatırdı, bir arkadaşının kız arkadaşı ile tanışıyor sonra evleniyor. Şimdi tam tersi kız arkadaşın yada sevgilin olsun tanıştırmaya çekiniyorsun, argoca sulanırlar diye. Sulanmak nedir arkadaş yani ne kadar pis terim varsa hepsi belden aşağı hepsi kadınları hedef alıyor. Ananı bilmem ne edeyim, onun çocuğu, *** gazetesi bile ilgi çekmek için bu kısaltmayı koymadı mı. En başta demiştim konu sadece açılıp saçılma değil diye. Ama konuyu ilk olarak bu şekilde ele almak istedim.

Sokakta genellikle of ne malmış kelimesini duyuyorum, forumlarda da kibarcası gideri var! Eee bir Allah'ın kulu uyarı yapabiliyor mu, sen ne diyorsun kardeşim diyebiliyor mu? Yani buna hakkı var öyle mi? Hakkı varsa sokaklarda ki abazalarında sonuna kadar hakkı vardır aynı mantıkla düşünürsek. Çözüm eğitim ise o halde açtığım bu konunun yasak olmasını dilemektense yada fikrime katılmadığınızı söylemektense bilhassa böyle konularda açıklayacı, yönlendirici yapıcı mesajlar verebilirsiniz. Unutmayın sizle tamamen aynı düşünceleri paylaşan insanlardan bir şey öğrenemezsiniz, yapıcı bir tartışma ile hem kendi fikirlerini hemde karşının fikirleri ile ortak bir yol bulursun, en azından alışverişte bulunursun. Benim düşüncemi paylaşmanız yada paylaşmamanız bir şeyi değiştirmez bu konuda çünkü fikirlerimi gerçekler üzerinden anlatmaya çalışıyorum.

Bir çok forumda üyeliğim var ama oralarda takılmıyorum boş vakitlerimde, çünkü düzeyli içi boş olmayan bildiğim burası var. Sırf böyle belden aşağı konuları görmekten bıktığım için girmiyorum.