Konuyu açmamdaki sebep üstünde birkaç kez düşündükten sonra bir neticeye varamamış olmam ve sizinde fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Tabi ki saygı çerçevesi içerisinde. Daha çok amacım daha çok sizin fikirlerinizi yazmanız değil benim bir şeyleri anlamama vesile olmanızdır.
Şimdi biraz baktım şurada ki yazılanlarıda okudum.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...aspx?id=164020
Benim gibi merak içinde olanlar elbette vardır.
Buradaki mevzu kadınlar örtünsün, dinimiz bunu emrediyor değil. Bu yüzden kendi fikirlerimizi biraz akıl yürüterek yazalım konuda kalıcı olsun.
Bence açılıp saçılma ihtiyacı modern bir toplumdan doğmamıştır aksine ahlaksızlık içerisinde bulunan toplumlardan günümüze bir miras kalmıştır. Ve ahlaksızlığı resmileştirmek için normalleştirmek için özgürlük ile pekiştirilmeye çalışılmakta.
Bir erkek genelde hep kapalı şekilde giyinir. Hoş erkeklerde değişmeye başladı kas yapayım, dövme yapayım. Amerika'da 60 larda iç giyim firmalarının yaptığı reklamlardan dolayı erkeklerimizde nadiren de olsa kadınlar gibi vücutlarını sergilemeye başladı.
Erkeklerin böyle bir derdi yoktur, bacağımı açayım, üçgen kaslarım görünsün.
Kadınlar örneğin makyaj yaparak güzelleşiyorlar hoş yine Türk kadınları abartılı makyaj yapıyor ve aslında daha itici oluyorlar. Boyalı hallerine o kadar çok alıştık ki evleneceğim bir kızı tanırken makyajsız olarak görmek isterim.
Burada bir çelişki yoktur, kadınlar erkeklere güzel görünmek istiyor sebeplere bağlı olarak. Peki ama neden vücutlarını sergiliyorlar?
Yeni bir araba alırsınız veyahut sevineceğiniz bir şey, arkadaşlarınıza gösterirsiniz ve onların olumlu bakışları sizi daha mutlu eder. Ne güzelmiş demelerini hatta bazen abartarak kıskanmalarını beklersiniz.
Ancak bir kadına ne güzel bacakların var diyemiyoruz. Dekolte giyinen bir bayana sırtın ne kadar hoş ne kadar güzel ne kadar narin dediğimizi düşünsenize. O kadın bile sen ne saçmalıyorsun diyerek utanacak belkide.
Olay yeni bir araba gibi değil, bir şaheser bir sanat eseri gibi de değil bence.
Bir resim çizerek onunla ve kendinizle övünebilirsiniz. Ancak kendi vücudumuzu bizler tasarlamadık ki! Üstelik burada bir hak var bu hakkı bile iade etmiyoruz. Bizler elbette birer şaheseriz ancak gel gör ki yaratıcıya şükür etmiyoruz. Sahip olduğumuz kusursuz bir bedenden akıl dolu bir beyinden dolayı bırakın hak iade etmeyi, böyle bir haktan haberimiz bile yok ne yazıktır.
Bu noktada aklıma bir şey daha takılıyor. Kendimin yapmadığı bir şeyle övünmem hem yanlıştır hemde vücudu güzel olmayanlara bir hakaret. O halde vücudu güzel olmayanları da dışlayalım, hakaret edelim, çirkin sözler sarfedelim. Biraz abarttım ama umarım siz anladınız ne demek istediğimi. İster istemez bir ötekileştirme bile mevcut bence bu yüzden.
Vücudumuzu sergiliyoruz, övünüyoruz bundan dolayı. Peki ya yaşlanınca ne olacak? Genelde hep dikkatimi çeker, bu örneği vermek istemiyorum ama bir çelişki olduğunu görüyorum. Yaşlı kadınlar genelde baş örtüsü giyerler çocukları hem güzeldir hemde saçlarını devamlı boyatırlar. Yaşlanınca zaten o surata kimse bakmaz ki.
Bir genelleme yapmıyorum ama ortada bu tarz gözüme çarpan yanlışlar var. Okullarda daha çocukken etek giyiniyor kızlarımız. Peki bundan kime nasıl bir fayda geliyor? Modernleşiyoruz demeyin sakın. Aklımız, beynimiz haricinde her şeyimiz modernleşiyor, batılılaşıyor. Ama ne hikmettir kimse aklını sergilemek için yarışmıyor. Halbuki aklımızı geliştirmek zenginleştirmek ve onunla övünmek hakkımız iken.
Bir bilim insanı düşünün, (aklınıza gelirse) yaptığı bilim ile deneyler ile çalışmalar ile anılmak ve övülmek ister. Bazen görüyorum magazinciler şarkıcı ile röportaj yapmak ister, sanatçı ise konuşmaz hatta tersler, Çünkü sadece çalışmaları ile sesi ile anılmak duyulmak ister. Doğrusu da budur, şöhret sadece nefse hizmet eder, nefsi bencilleştirir. Nefsimiz ise kara toprak yolcusu olduğu için onu şaşalamak boşadır.
Olayı aslında tek başına ele almıyorum, insanlar cinsellik ile kandırılmakta. Bu yolla tüketim arttırılıyor, dine darbe vurulmak isteniliyor, akıllar zincirlenerek bir şey üretemez hale getiriliyoruz.
Örneklere geri dönelim, bir yemek pişirdiniz, bir araba ürettiniz, herhangi bir şey segiliyorsunuz. Tüketiciler ise bu hizmetten faydalanır ve hizmeti gerektiği yerde överler. Peki açık saçık giyinenler neyin hizmetini yapıyor sizce? Farkında olmadan perde arkasında kimlere alet oluyorlar.
Bir hadiste görmüştüm; gusül abdesti aldıktan sonra çabucak giyinin çünkü melekler rahatsız olurlar.
Şöyle anlıyorum bu hadisi, melek diye tasavvur edilen şey aslında aklımızdır. Yani aklımız kendi cinsel organımızdan bile rahatsız olurken başkalarının açık yerlerinden neden rahatsız olmasın.
Özgürlük safsatası haricinde açık giyinmenin kime bir getirisi olmuştur? Götürülerini bahsetmeme gerek yok herhalde.
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sonuçta el emeği bizde bir hizmet veriyoruz.