ealgan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir sitemapiniz var mı? ve her makale eklediğinizde google a ping yolluyor musunuz? Joomla wp gibi sistemlerde bunun otomatik olması lazım. Bir de kendi sitemden örnek veriyim. Ben her yolu denedim. İlk olarak 2 günde 1 yazı ekledim ve zamanla ekler eklemez google indexlemeye başladı. Daha sonra yoğun olduğum günlerde bıraktım ve bu düzenin bozulduğunu gördüm. 3 günde 1 kez eklemeye başladım ve zamanla bu da oturdu. Arada yazasım geliyor günde 2 kez yolluyorum ama bu sefer de çok geç index aldığını görüyorum. Bence bir düzene oturtmalısınız. Mesela sabah 4-5 makale eklemek yerine o makaleleri sitenizin yoğunluğuna göre günde 1 kez ya da 2 kez ekleyerek ilerleyin. Zamanla da düzenli index alacağınızdan eminim.
Hocam sitemap dosyalarım var evet ama ben her makale eklediğimde Google Gibi getir özelliğini kullanmak ya da sağa sola ping atmak istemiyorum artık. Google gibi getir özelliğini kullanırsam 2-3 dakikada index alıyor. Eğer kullanmazsam da 1 gün geçse de indexlemiyor. Tamam çok büyük siteler gibi anında index alsın demiyorum ama 3 yıllık ve yeri geldiğinde 10k organik hiti olan siteyi de 1 saatte indexlesin arkadaş