Ben genellikle 3 reklam birimi kullanıyorum.
1.si header da logonun sağında veya üstünde de olabilir 728x90 (sadece görsel reklamlar)
2.si içerik başlığı altında bir görsel (625x300) kullanıyorum. onun altında sola yapışık 300x250 boyutlarında bir reklam. (hem görsel hem metin reklamlar)
3.sü de 2.de bahsettiğim 625x300 görselin düşeyde bittigi noktada başlamak üzere 600x300 ebatlarında bir reklam birimi olabilir. (sadece görsel reklamlar)
Bu yerleşim maximum kazanç getirmez. sayfa tasarımının iyi olması ve reklamların kullanıcıyı rahatsız etmeyeceği düşülerek bu şekilde bir yerleşim kullanılabilir.
Bazı haber siteleri bu tarz yerleşimleri kullanıyor. Bu yerleşim biçimini örnek alarak kendi reklam yerleşimini yapabilirsin. Standart reklam yerleşiminden özgün yerleşim biçimleri daha çok kazandırır. Kullanıcı deneyimleri genellikle reklamlara tıklamama eğilimindedir. Sağ kaydırma çubuğuna yakın reklamların yanlışlıkla tıklanma oranı yüksektir. Yine 728x90 reklam birimini header (logo ve menüyü yerleştirdiğimiz bölüm) altına başlığın hemen üstüne koyarsak. Bu reklam biriminin TBM si artar.