Üniversiteden üniversiteye değişiyor demek ki. Biz odtü'de abstract geometry dahil almıştık.
Öğretmenliğin dersleri mühendislikten ağır diyen kişi yüksek ihtimal öğretmendir :-)
Mühendislik okudum, öğretmenlik bölümleriyle ortak dersler oluyordu evet ama kim derse ki öğretmenlik daha ağır yada daha iyi yanılır.
Ortak derslerde sınıfın başarı oranını yükseltiyorduk, gerisini sen düşün artık.
Bu öğretmenlik değil hocam, teknik öğretmenlik

Mesela ben Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği okudum Marmara Teknik Eğitim Fakültesinde. Digital kontrol dersimiz vardı, yemin ederim 1 gün boyunca sembol çalıştım ben. X domeninden t domenine geçişler, türev integral normal 4 işlem gibi geliyordu bize artık. Ki düşünün bizler meslek lisesi çıkışlıyız.
Biz pnömatik bile gördük. Siz otobüs kapısı pıss yapınca kapı açılmasını bekliyorsunuz, biz pistonları hayal ediyoruz

Micro işlemciler gördük (2 farklı), digital kontrol gördük, otomatik kontrol gördük, elektrik devreleri gördük (Tübitak fizik bölümü başkanlığı yapmış bir prof'tan), pnömatik gördük, java gördük, visual basic gördük, c# gördük ne görmedik ki. Tam 64 tane ders aldık.
Dönemlik proje kapsamında (sadece bir dersin projesi bu), one-wire sıcaklık kontrolü ve internet ortamına aktarımı diye bir proje yaptım. Tek kablo üzerinden 3 adet sensörden veri okuma ve intertten full erişilebilir / müdahele edilebilir bir sistemdi. Varsa ben yaparım diyen Elektrik - Elektronik mühendisi helal olsun, ki biz bunu öğrenciyken yaptık ve bilgisayarcıyız. Ama şuan tek sınavla Hem bilgisayar Müh. hemde Kontrol Müh. oalbiliyoruz.
Ama sen kalkıp Odtü'deki sıradan bilgisayar öğretmenliği ile kıyaslıyorsun. Odtü'de Teknik Eğitim Fakültesi yoktu bikere.