McCoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mersin'de yaşayan Adana'lı olarak savunmaya geçme ihtiyacı gördüm. Kızın dağlıoğlunda ne işi var. 20 sene yaşadım ben bile gitmedim hiç. Ondan sonra Mersin'in siteleri ile demirtaşı çokmu temiz. Kızkardeşini oralara gönderirmisin?? O zaman mersin'dende taşının hatta bir ada satın alın insanlardan izole bir şekilde orada yaşayın Pislik insan her şehirde var. Ne kadar kürt var Mersin'de yaşıyorlar.

Ayrıca arkadaşım gördüğüm kadarıyla kızlar özellikle önyargıyla geliyorlar ama dışardan öyle değilmiş diyorlar. Evlenip Adana'da kalanda var. Elektrik elektronik mühendisi arkadaşlarım var karı koca, kız denizli'den geldi. Şimdi evliler Adana'da yaşıyorlar.

Ha arkadaş arka sokaklar demişte arka sokaklardada adam kesip yemiyorlar. Yolunda yürüyeni çevirip taciz etmezler herhalde.

Adana'ya geldikten sonra size iyiki gelmişim diyecek göreceksiniz. Adana bir kere dediğiniz kadar kötü olsaydı bu kadar ünlü çıkmazdı. Ne kadar sanatçı yazar şarkıcı varsa Adana'dan çıkmıştır. Daha geçen hafta arkadaşım uzun metraj film çekti. Kısa demiyorum uzun metraj kendi imkanlarıyla hemde. Gitar çalmayı bilmeyeni dövüyorlar. Daha uzatababilirim neyse bilmiyorsanız yorum yapmayın Mersin'liler özellikle kendi şehrinizdeki kürtlere bakın birde ben mersin kadar insanları bozulmuş bir şehir görmedim. Yalan söylemeyi marifet sanıyorsunuz. Kimse borcuna sadık değil. Esnafların hepsi sahtekrar ve yalancı.

Öncelikle şunları belirterek cevap vermek istiyorum.

- Ben mersin asla iyi bir yer demedim. Adana gibi çok pis yerleri var hatta pozcu dışında hiç bir yeri bence beş para etmez.
- Taşınma konusuna gelince zaten taşınıyorum (Antalya'ya) İnşallah bu sene sonu ev alıp gideceğim bu şehirden.
- Kız kardeşimi zaten oralara göndermem. Bende 7 senedir mersin'de yaşıyorum kendim bile pozcu dışına nadir çıkmışımdır.
- Mersin halkı için kötü demişsiniz ama şunu tekrar belirteyim benim memleketim değil. Bende zamanında iş için istanbul'dan göçtüm.
- Arka sokaklarda evet adam kesmiyorlar'ki ben öyle birşey demedim. Kullandığım cümle tam olarak şu "adana'nın arka sokakları biraz karışıktır". Biraz kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz sanırım.
- Son olarak ben'de biliyorum bir çok ünlünün adana'dan çıktığını ve ben demiyorumki adana texsas gibi bir yer. Benim kullandığım cümle yine tam olarak şu "Son söz ben mersin'de yaşıyorum ve kız kardeşim adana'da üniversite kazansa yemin ederim göndermem. Çünkü kız kardeşimi biliyorum orada yapamaz. Bu tamamen yiğeniniz ile alakalı bir durum."

Kısacası ben kendi kız kardeşimi göz önüne alarak kullandığım bir cümle. Lütfen haddiniz olmayan konular'da yorum yapmayın. Kardeşimi nereye gönderip yada gönderemeyeceğimi size anlatmak zorunda değilim. Ayrıca nerede ne şekilde yaşayacağımda sizi hiç ilgilendirmez.

Edit : Türk / Kürt mevzsunda yaptığın yorumları ise kınıyorum. Kendim namazım'da biri olarak en yakın arkadaşım KÜRT ve artık o da benimle cuma günleri namaz kılmaya geliyor. Mersin'de geçirdiğim 7 senelik hayatımda kürt ve türk bir çok arkadaşım oldu. Hatta bir çok arkadaşım demirtaş mahallesinde oturuyor. Evet pis yerler kabul ediyorum'ki onlarda kabul ediyor ama alıştıktan sonra zor olmuyor.

İlk mesajıma nasıl başladığımı'da hatırlatayım sana "Şunu belirteyim, alışana kadar çok zorluk çekecek."

Yine ilk mesajımın ortalarında ne yazdığımıda hatırlatayım sana "ısacası alışırsa Adana cennet alışmazsa cehennem olacaktır. "

Şimdi git ilk yazdığımı mesajı tekrar oku ve haddin olmayan konularda beni ve yaşam biçimi mi eleştirme.