Bizim insanımız bu tür tuzaklara düşme konusunda malesef savummasız bu tuzağa düşüren insanlar yine en yakınınız oluyor iki sene önce flexkom diye biyerden bahsettiler ee bende bilgisayarcıyım kendi çapımda site yapıyorum server alıyorum linux biliyorum çalıştığım dairede bir abi önerdi illa toplantısına gidelim yok abi dedim bunlar keriz avcısı düşme tuzaklarına illa gel illa gel neyse samsunda site camisi çay bahçesinde oturduk iki sakallı abimiz geldi hallerinde beş vakit namazdalar biri sanayidede logantası var anlatmaya başladı anlatırken işinde acemi oldunu anladım işte dedi paket alırsan şu kadar olur yok işte marketimiz var teleonumuz var uçak bileti var falan filan hepsi bana uzak şeyler en sonunda bitti muhabbet tabiki çay bahçesindeyiz yancılık yapmazsak olmaz KOLALAR İÇİLİYOR TOSTLAR GELİYOR ÇAYLAR BİTİYOR MADEN SULARI benim için toplantı verimliydi ha haklarını yiyemem neyse muhabbet bitti dedilerki giriş ücreti var ne kadar baba dedim ücret 200 tl başlıyor 1.700 tl kadar gidiyor yok dedim bilmedim işe 1 tl bile vermem dedim sonra ayrıldık tabiki işyerindeki abi illa gir illa gir işte şunu yapacaz bunu yapacaz şu kadar iş bağlamışlar bu kadar iş bağlamışlar

Tabiki bu esnada ne iş oldunu öğrenmek için youtube girdim mega toplantıları var toplantı sarayına millet gelirken girişe mercedesleri dizmişler milletin dibi düşmüş sonra biraz network marketing araştırdım tepedeki her zaman en büyük pastayı toplar mantığında

Neyse ben bir webinarda bitane sponsor buldum adam bedavaya 1700 tl paketi şak diye verdi ertesi gün işe gittim bizim abi ne zaman kaydediyorum dedi ne kaydı abi ben üye oldum bile adamın yüzü asıldı bir anda nasıl dedi abi dedim girdim nete bana biri 1700 tl lik paketi bedavaya verdi dedim sen para ile aldın zarardasın dedim yıllardır muhabbetim olduğu adam bir anda kavgalı olduk para için miş dostluğumuz orda anladım buda bana hayat dersi oldu neyse biraz araştırdım falan baktım fos iş benim sponsorun gönlü olsun diye webinarlara katıldım uçmuş kişiler

Manisadan bir imamla tanıştım adam bilmem kaç bin kişiyi üye yapmış düşünün herkezden en az 600 tl alıyor adam işte şu kadar kazandım bu kadar kazandım tatildeyim memuriyetten istifa ettim falan filan gel senide takımıma katayım

Sonra bi ton vaatlerde bunuldu işte samsunda marketler anlaşılacak bir kart olacak o kart ile alış veriş olunca indirim olacak sonra bu uploading işlerindeki rebil olayı gibi sen kartı sattıktan sonra müşteri kartı tekrar aktif edince senden aktif etmesede kazanacaksın falan sonra işin aslı o olmadını anladım sponsorum bana dediki bak kardeşim git üç kişi bul al onlardan 600 tl sonra onlarda üç kişi bulsun ve böyle gitsin dediler bu işi yapanlarda hepsi hacı hoca molla tipteler ha dedim bu sadet zinciri anladım dedim milletin kanına girmem arkadaş ve kendimi çektim işten

Sonra aylar ayları kovaladı yıllar yılları bir gün telefon geldi bir bayan sesi dedim teyze yanlış numarayı aradın dedim yok dedi ben manisadaki imamın eşiyim anlatmaya başladı dedim teyze sen telefonu kapa bende bedava var ben seni arim teyzeyi aradım kadıncağız anlatmaya başladı evladım dedi bu network işine girdik ilk başlarda çok iyiydik çok kazandık ama çevremizdeki dostlarımızı yaptık dedi sonra iş sadet zinciri oldunu anladık ama iş işten geçti kocam çok kazanıyom diye imamlığı bıraktı memuriyeti ve emekliliğini yaktı sonra kandırdığımız kişiler kapıya dadandı iki dükkan ve iki dairemiz vardı daha önceden dükkanlar ve daireler gitti arabayı sattık kocam hapse girdi ben kiraya çıktım biz manisadaki madurlar olarak dava açmak için i
mza topluyoruz sende katıl edi tabi dedim katılırım bir iki yıl önce para ile beş taş oynayan imam amca bir anda küllüm olmuş voleyi vuracam derken hapse düşmüş

Yani anlicanız ha bu arada bana sunum yapan abi vardıya logantası olan loganta gitmiş eşi terketmiş adam intahar girişiminde bulunmuş

Aman sakın kendinizide çevrenizide yakmayın

Baktım şimdi ingiltere ve rusyada aynı firma işlerine kaldı yerden devam ediyor iyi giyinimli adamlar ve kadınlar lüx oteller lüx arabalar kimse bu paranın kaynağı nerde demiyor boş hayallere kanmayın dostlar

Samsunda o network marketing firmasının bir akşam toplantısını izledim millet bir umutla geliyordu bi tane takım elbiseli üç kağatçı çıkmış anlatıyor millet yermi karadeniz insanı kurnaz gayseriliydi sunum yapan millet sallamıyor bile birer ikişer çıkıyor tabi bizim gayserili aynen 11 liye giriyordu milletin arkasından

Sonra o iş yerindeki abi 600 tl zarar etti samsundaki ofise parasını ödicez diyerek aldığı klimanın hala borcunu ödüyor

Milleti kanmdırmak bu kadar kolay işte sadece inasanların nerden yaklaşacanızı bilin ve bu üç kağatçılara yem olmayın

Birde samsun toplantısında tanju çolağı gördüm ha abi ben yaylanim dedim