Hunper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
oldukça güzel açıklamışsınız, sürekli çevrilerek 2lik tabandaki binary haliyle okuduklarını oldukça rahat anlamış olduk hala aklıma takılan bir problem var, yapılan ilk bilgisayarda, parçalar birleştirildiğinde belli işlemleri yapacağını cihaz nereden biliyordu asıl olarak bunu merak ediyorum, veya onları o donanımsal cihaza nasıl tanıttılar, elektronik aksamlar sayesindemi tanıtıldı, tam olarak bunu anlayamadım aslında, yani örnek veriyorum oturdu bir adam bilgisayarın ana kartını elinde hiçbirşey yokken donanım olarak üretti, ancak kuru bir anakart olarak kaldı bu, bu anakarta yapacağı işlemleri nasıl öğretiyorlar buradaki mantığı anlayamadım, kart üzerindeki elektrik aksamları sayesindemi bir kural oluşturuluyor yani, misal bu binary kodları okuyabilmeyi bilgisayara nasıl öğretildi
Bilmediğin konularda anlamayacağın yanıtlar istiyorsun. Matematik oku. İlk programlama dili zaten binlerce yıl önce yazılmıştır. Mantık ve formüller elektronik bir bilgisayar olmadan da çalışır. Çinde gündönümlerini tarihleri hesaplayan değirmen bir bilgisayar vardı. Abaküs bile bir çeşit bilgisayardır.
Programlama dili dediğin şey 2 li sisteme çevrilmiş bir matematik formülasyondur.
İlk bilgisayarlar elektronik değildi, elektrikle çalışmıyordu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Analytical_engine
Mekanikti ilk bilgisayarlar.
Sonra vakumlu tüpler ile elektrikli bilgisayarlar geldi.
Sonra 1950 lerde transistör icat edildi, transistörlü bilgisayarlar çıktı.
Sonra bu transistörler küçüldü giderek ve mikro işlemcilere doğru evrildi.
Temelde hepsi aynı sistemle 1 ve 0 ile işler
1 açık 0 kapalı transistör.
Matematiksel algoritmalar ile bu 1-0 lar üzerinden komplike algoritmalar çalıştırılır.
Bilgisayarlar ilk çıktığında algoritmalar da daha basitti.
Işığı yak kapa gibi.
Bir bilgisayarda bir girdi çıktı akışı ve bu akışı kontrol edel mantık bölümü vardır.
Ana kart falan filandan daha eskilere gitmen lazım.
Ama matematik okumuyorsan zaten anlayacağın işler değil.
Hele hele elektriğin formülü sinyal ilk ana kart gibi bu işi hiç bilmediğini gösteren şeyler söyledikten sonra bu kadar teknik soruları bırakmanı tavsiye ederim. Bir konuyu öğrenmenin ilk şartı istek motivasyon değil, hazır bulunuşluluk, yani o konuyu anlayacak birikime sahip olmaktır.