FotoBilgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar öğlenden beri okuyup araştırdım ama bir yerlerde hata yapıyorum başıma ağrı girdi artık

www.sitem.com/sth klasörüne kurduğum wordpress sitemi www.sitem.com'a taşımak istedim.

Google indexleri çok dert değil sitem yeni. Ama 52 yazıyı tekrar girmek istemiyorum. Ayarlar > Genel Bölümünden www.sitem.com yaptım ama bu seferde içerikler gözükmüyor doğal olarak, ben baştan nasıl bir yol izlemeliyim,teşekkürler.
Sa kardeşim,

yapmak istediğin şey aslında MARVEL adlı üyenin dediği gibi "bu kadar basit" olsa da, Wordpress sistemlerinde yeni isen, başına ağrılar sokup, geceleri uykunu kaçırabilir.

O nedenle sana adım adım yardımcı olayım:

Öncelikle "Safety First", güvenlik önce gelir, baretleri giyelim Hosting yönetim panelin eğer sana izin veriyor ise, ilgili hosting'in tam bir yedeğini (mailler hariç tutulabilir.) almanı tavsiye ederim.

Bkz: Google - Plesk Yedek Alma Nasıl Yapılır

Bunu aldıktan sonra öncelikle kafan rahat olsun, sunucuna ne olursa olsun, istediğin bir yerde "nasıl yedeklediysen, öyle" kullanabilirsin.

Gelelim phpmyadmin tarafına.

Bkz: Google - phpmyadmin database export nasıl yapılır

Database'i kaydettikten sonra (SQL formatında) bu dosyayı açıp düzenlemen gerekecektir. Peki nasıl yapacaksın? Tavsiyem, hızlı olması açısından (52 yazılık bir database için işlem süresi pek fark etmeyecek olsa da, belki başkaları da okur, daha büyük veritabanları için) Notepad++ indirip, bu program ile birlikte dosyayı açıp, "find-replace" "bul-değiştir" ile

Find: www.eskisiteurl.com
Replace: www.yenisiteurl.com

veya daha kontrollü olması açısından www'siz olarak

Find: eskisiteurl.com
Replace: yenisiteurl.com

isterseniz http://www.eskisiteurl.com ve http://eskisiteurl.com şeklinde iki farklı sorgu ile de tüm değerleri değiştirebilirsiniz.

Veri tabanını güncellediniz, peki şimdi ne olacak? FTP ile, klasörleri güncellemeniz / taşımanız gerekecek. eskisiteurl.com'daki tüm wordpress dosyalarını yenisiteurl.com'a taşımanız gerekecek. Sizin durumunuzda FTP FileZilla programında, tüm wordpress dosyalarını tutup bir üst dizine sürüklemeniz işinizi görecektir.

Gelelim ftp yüklemesi yapılırken bu bekleme süresini değerlendirip, phpmyadmin ile yeni veri tabanını yüklemeye.

Burada iki farklı teknik kullanabilirsiniz, birincisi hosting yönetim panelinizden ilgili veritabanını tamamen kaldırıp, aynı erişim bilgileri ile "wp-config.php" yeni bir veritabanı oluşturursunuz, veya aynı veri tabanının tüm "table" larını "drop" edip, sıfırlamış olursunuz, ikisi de aynı kapıya çıkar.

Ardından "import" ile düzenlemiş olduğunuz veritabanını import edin. (Yüksek boyutlu veritabanları parçalı yükleme veya bigdump gibi araçları kullanabilirler.)

FTP ve veritabanı import işlemi bittikten sonra siteniz başarılı şekilde yenisiteurl.com'a taşınmış olacaktır.

Selametle.