Bu bir beyin fırtınası arkadaşlar, gerçekten zor bir karar vermeye çalışıyorum.
Öz(et): Araştırma görevlisi olarak çalıştığım işi bırakmak istiyorum. Fikirlerinizi almak istiyorum.
Durum: Rus dili ve edebiyatı bölümünde kadrolu araştırma görevlisiyim. Evliyim. İstanbulda paintball ve cafe işletmesi ortaklığım var. 3 ortaktan biri payını alıp ayrıldığı için elde avuçta pek bir şey kalmadı. Ramazan ve yaz tatili dolayısıyla işler de malum durgun, zarar ediyoruz diyebiliriz. Normal şartlarda işlerin iyi gitmesi durumunda asıl mesleğimi bırakıp sadece internet işleri ile ilgilenmek istiyordum. İşler umduğum gibi gitmediğinden mesleği bırakma isteğim askıda şu an.
Kritik Nokta: ÖYP (Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) ile yerleştiğim bu kadroda eğitim(YL&Doktora) süresi kadar mecburi hizmet senedi imzalatıyor üniversite. Senet imzalandıktan sonra iş bırakıldığında o tarihten itibaren alınan maaşlar %50 yasal faizler ile birlikte iade ediliyor. 10 ayda alınan 25 bin lira maaş, 37-40 bin lira olarak geri ödeneceği anlamına geliyor. (Henüz imza atmadım, atmak üzereyim.)
Neden Mesleğimi Bırakmak İstiyorum?: Hiç olmak istemediğim yerde olduğumu internet dünyası ile tanıştıktan sonra -iki yıldır- anlıyorum. İngilizce bildiğim için kısa sürede bayağı yol kat ettim. İnternet dünyasında yaptığım işlerin her biri bana heyecan veriyorken, rus diline dair yaptığım her şeyde gerçekten
eziyet çekiyorum.
İnternet Dünyasında Neler Yapabilirim?: Yapamayacaklarım daha çok yazılımsal konular. Onlara da yavaştan başladım, devam ediyorum. Tesettür alanında lider bir site çıkartmak istiyorum, lakin yeterli sermayeyi oluşturana kadar ya da bir yatırımcı bulana kadar askıda kalacak. Şimdilik bir
liste projem var onun üzerinde çalışıyorum. SEO konusunda daha çok, testler ve algoritma analizleri yapıyorum. Bunlar daha çok ilk sırayı hedefleme çalışmaları. Şu ana kadar kendi sitelerimde başarılı olduğumu söyleyebilirim. Şu 14 bin liralık seo yarışmasında piyasada kendimi görmek gibi bir düşüncem vardı ama özel sebeplerden dolayı süreklilik gösteremediğimden bırakmak zorunda kalmıştım. Yine forumdan SEO iş teklifi gelmişti, ödemelerdeki sorunlardan dolayı o da yarım kaldı. Kısacası tam manasıyla kendimi bu alana takdim etme fırsatım olmadı
Şu Anki Durum: Şu an geçici görevlendirmemin bulunduğu üniversitedeki hocalarla tatsızlıklar yaşadım. Yüksek lisansın bu dönem bütün derslerinden kaldım(?). İlerleyen zamanlarda da sorunlar devam edecek gibi görünüyor.(Sadece kadınların olduğu bir ortamda çalışmak gerçekten çok zor arkadaşlar). Yıllık izindeyim 1 ay kadar bir boşluğum var. Bu boşlukta kendimi internete vermiş durumdayım. Benim gibi ancak 2-3 referans verebilecek birine seo işinde şu anki maaşımdan fazla maaş verecek bir yer olmadığını bildiğim için en mantıklı şeyin kendi sitelerimi oluşturmak olduğu kanaatindeyim. Yine de -denemekten zarar çıkmaz- etkileyici olduğunu düşündüğüm bir önyazı ile kariyer.net'ten seo uzmanı arayan birkaç firmaya başvurumu yaptım. Şu ana kadar 'başvurunuz alınmıştır'dan öte bir mesaj alamadım

Önyazıyı da sanırım okumuyorlar, ben olsam kendimi işe alırdım
Sonuç: "Ne güzel işin var kardeşim, millet devlet kapısında kadrolu iş arıyor, seo işleriyle uğraşma bak keyfine, rahatını yaşa" diye düşünen arkadaşlar, gerçekten ama gerçekten şu anki işimden oldukça rahatsızım. Bu rahatsızlık had safhada. 5-6 sene sonra bu işte yard.doç ünvanı alabiliyorum, fakat umrumda değil. Mutlu değilim bu işte. Beni heyecanlandıran bir işi bulmuşken buna sıkı sıkı sarılmak istiyorum. Şu anki durumların sıkışıklığından dolayı işi de bırakamıyorum. Bu kadar karışık durumu, bu kadar özet ve özü ile anlattım, umarım anlaşılmıştır. Şimdi sorum şu:"
Siz benim yerimde olsanız, ne yaparsınız?". Buraya kadar sabırla okumuşsanız, bir yorumu esirgemeyin r10 like size kurban olsun
-Güncelleme-
Aylar önce açtığım konuyu tekrar okudum. İşimi bırak(a)madım. Konuda bahsettiğim senete imza atalı yaklaşık 8 ay oluyor. Öğretim elemanlarının maaşlarına yapılan iyileştirme de maddi olarak bırakmamaya zorluyor. Şu aralar "Rusçanın Yabancı Dil Olarak Öğretiminde İnternetin Kullanımı" başlıklı bir tez yazıyorum. En azından asıl işimi internet ile bağdaştırabildim.
Mutlu muyum?
Mutsuz sayılmam ama işimde mutluyum da diyemem, günün çoğunu yine internet dünyasına harcıyorum. Önceliklerim olduğundan dolayı ne internet projelerine odaklanabiliyorum, ne de işimin gerekliliklerine(!)
Başarısız bir Cafe Macerası
Bakırköy'de 2014 mart ayında açtığım cafeyi, 2014 aralık ayında piyasanın oldukça altında bir fiyata devretmek zorunda kaldım. Hesaplarımıza göre 100 bin lira zarar ettik. Bu cafe işinden dolayı hala borçlarımız bulunmakta 1 sene kadar paintball işinden kazandığımız parayı bu borçları ödemek için kullanacağız.
SEO İşleri
Geçen 8 ayda SEO adına "öğrenmek" ve "analiz yapmak" dışında bir şey yapmadım, bir proje gerçekleştir(e)medim. Daha önce dediğim gibi: "Yapmak zorunda olduklarımdan dolayı, ne yapmak istediklerimi yapabiliyorum, ne de yapmam gerekenleri tam anlamıyla yapabiliyorum." SEO adına çok fazla yol aldığımı söyleyebilirim. Vaktimin çoğunu analizlere ve kaynak tüketmeye(öğrenmeye) harcıyorum. İlerleyen zamanlarda SEO deneyimlerim ile başarılı bir proje çıkartmam için bir engel yok. Şu an tez yazdığım için bu proje fikirleri askıda.
Bu konuyu bu şekilde güncelleme gereği duydum. Umarım hayatında dönüm noktasında olanlara bir fikir verir.