Lisans düşünmüyorsan biyomedikal cihaz teknolojisi önermem iş imkanı bulabilecek olsan da maaşın düşük olacaktır.
Devlette 0 kontejyanı vardır.
Okuması kolay bir bölümdür dersler sayısaldan ziyade daha çok sözel ağırlıklıdır.
Cihazlarla ilgili bilgiler edinirsin.
Okul olarak Marmara Üniversitesi'ni değil Kocaeli Üniversitesi'ni tavsiye ediyorum. Sebebi ise ben Kocaeli'de okudum Marmara'da da İstanbul Üniversitesi'nde de okuyan arkadaşlarım var. Gerek cihaz bolluğu, laboratuvar imkanı, bölüm hocasının kalitesi, hocanın ders, bölüm ve öğrencisiyle ilgisi olarak Kocaeli Üniversitesi Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölüm Başkanı Yakup Hoca bir adım öndedir.
Kocaeli'de rahat bir öğrencilik yaparsın. İstanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorsan gidip gelme imkanına sahipsin (ama hergün 1,5-2 saat yol gideceksin tavsiye etmem) yurtlarda kalmanı tavsiye ederim. Hocayla aranı iyi tutarsan 2. sene biyomedikal üzerine yerlerde part time çalışabilirsin. Mezun olduğunda 4 yıllığa tamamlamayı düşünmezsen ve hocanın sevdiği bir öğrenci olursan iş imkanına sahip olursun sana yardımcı olur.
Eğer 4 yıllığa tamamlamayı düşünüyorsan birazcık kendini sıkmakla iyi bir ortalama yaparsın son sene de DGS sınavına hazırlanırsan sıkı bir çalışmayla 4 yıllık üniversiteye geçiş hakkına sahip olursun.
Sormak istediğin başka soru olursa alıntılayarak cevapla yardımcı olayım.
Merhaba;
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Eğer yerleşebilirsem amacım zaten biyomedikal işi yapmak değil, DGS ile mühendisliğe tamamlamayı düşünüyorum. Yani 4 senelik ygs - lys düzgün çalışmamanın bedelini 2 sene adam gibi çalışarak ödiycem. Bu yüzden bölüm konusuna pek takılmıyorum.
Marmara yazmamın sebebi hem yakın olması, hem de meteb içi olması. Meteb içi bölümlerde şansım daha yüksek olduğundan yazdım.
Tek tedirgin olduğum nokta tutup tutmaması, puana baktığımda tutar diye umut ediyorum da açıkta kalmaktan da korkuyorum.