"Pedikür ile sakın uğraşmayın... İltihap kapma riski çok yüksek diyecektim" ki artık gitmişsiniz.

Şimdi bu tırnak batması olayının belirli seviyeleri var. Öncelikle sizin hangi seviyede? İki taraftan da batıyor mu? Parmağın yanları şiş ve içinden iltihap geliyor mu?

Ben doktora gittim bundan seneler önce. Benim artık iş ilerlemiş, ameliyatlık noktaya gelmişti. Üzerine basamıyordum, birisi yanlışlıkla dokunsa kanayıp inanılmaz bir acı veriyordu. Neyse doktor baktı, inceledi, sol ve sağ iki ayak başparmağında da sağlı sollu batma var dedi. (hadi canım ben bilmiyordum ) sonra iki seçenek sundu. Ya gidip sağlam bir hastanede yatağı aldıracağım, kesip biçecekler, ya da burada lokal anestezi yapıp tırnağı çekeceğiz dedi.

Tabii bunlardan önce ben günlerce araştırdım, videolar izledim, öyle midemin kaldıracağı ameliyatlar değildi

Önce bu karamerhem denilen şahısla tanıştım ki hemen hemen bu sıkıntıyı yaşayan herkes kullanıyor. Bir halta yaramadı tabi. Daha sonra bepanthen sürdüm bir müddet.

Ben küçüklüğümden beri tırnaklarımı çok derin keserim, bir de kilo var, tırnak yapısı da ince olunca batma problemi kaçınılmazdı. Neyse 1 hafta kadar kremi kullandım. Şişliği azaldı. Daha sonra tırnak makasının törpüsünü aldım, iyice altından sağına, soluna kadar gezdirdim. Zaten battığı yeri, tırnağın yapısını falan kolaylıkla görebiliyorsunuz. Ondan sonra tamamen batmış noktaları gördüm. Tırnak makasını alıp, en derine kadar sokup kesikler attım tırnağa. Sonra da cımbızla bu tırnakları çıkarttım. Çok acımadı, biraz kanadı ama.

Ondan sonra tentürdiyot, kolonya, pamuk derken, tekrar krem sürdüm 1-2 gün böyle bekledi. Hızlı iyileşiyor zaten, ki öyle büyük bir yara veya acısı yok. Yine üzerine basıp günlük işlerimi hallediyordum.

En sonunda o kısımları çıkartınca, tırnağın altına bildiğimiz kağıtlardan top yaptım altını doldurdum. O şekilde altını sürekli doldurarak 1 ay kadar bekledim, iyice tırnaklar uzadı. Zaten çabuk uzuyor. Sonra tırnakları kestiğim yerlerden de yenisi geldikçe düzenli olarak kestim. 1-2 yıl oldu çok şükür şimdi bir problemim yok. Tırnak yapısını kendim değiştirdim sanırım Tabi benim biraz amatör işi oldu ama tırnakları komple çektirmedim. Çektirme olayı çok daha riskli. Ben zamanında bulamadım ama bulsaydım
şunu kesinlikle uygulardım. Tırnağa bir tel takıyorlar, bizim bu koyduğumuz kağıt olayının profesyonel hali. Tırnağı kaldırıyor, çok mantıklı bir şey. Ameliyatsız, acısız, ağrısız, bunu öneririm ben.