Ben kimyagerim. Fen edebiyat öğrencisi olan bir kimyager. Okumanızı tavsiye ediyormuyum? Sırf okumak için okumayın, gidin kendinizi boğazın serin sularına bırakın. Cidden. Zira en geç 2. yarıyılda kaçabillirsiniz.

3. yarıyıla geçtinizmi kaçışı yoktur zaten. Alışırsınız. Zevk almaya başlarsınız. Evet bir ataması yok, iş korkusu var. Fakat bunlar Türkiye için geçerli. Yabancı dil öğrenin, iyi notlar almaya çalışın. İyi notlar dediğim ortalamayı 2.60'ın üzerinde tutun, zaten halinize şükreder hale gelirsiniz. Erasmusu kullanın ve ülkeden kaçın.

Fen fakülteleri mühendis, öğretmen yada ara eleman yetiştirmez. Fen fakülteleri bilimadamı yetiştirir. Bedeli ağırdır. Çok şeyden ödün verirsiniz. Türkiye'de gereken saygıyı göremezsenizde yurtdışında gereken saygıyı görürsünüz. Türkiye'de fen edebiyat fakültelerinin pastacı yetiştirmesi gerekli çünkü devlete göre. O yüzden sadece okumak için kimya yazmayın hata yaparsınız fakat gerçekten o potansiyele sahip biriyseniz okuyun. Eğlenceli bölümdür.

İş alanı geniş aslında. Her bilim dalı, her meslek kimyaya ihtiyaç duyar. Okurken mantığınızı kullanıp bilgisayar bilginizi kimya ile birleştirin. Akademik alanda önünüz açılır. Benim gibi nükleer üzerine kendinizi geliştirip gidip zeytinyağı analizi yapmayın. İşkence yemin ediyorum. 3 ay öncesine kadar atom çekirdekleriyle uğraşıyorsun sonra gidip vıcık vıcık yağ analizi yapıyorsun Hayattan soğutur insanı Ha çok şey katıyor insana orası ayrı. Polimere ek bir önem gösterin. Modelleme konusunda çalışın.

Özetle, sırf okumuş olmak için fen fakültesinin kimya bölümüne girmeyin. Gerçekten ilginiz varsa girin. Mühendis yada öğretmen olmak kolaydır. Fakat bilimadamı olmak o kadar kolay değildir.