hayaletimsi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hacettepe'de okuyorum. Bölüm her sene 100 mezun veriyor. Türkiye senede 5500 kimya mezunu veriyor.

İhtiyaç sayısı senelik 200 personeli geçmiyor.

Çıkan çok arkadaşım işsiz. Veya 1000 tl maaş öneriyorlar, yol yemek kendine ait diyorlar.

İş ararken size laborant muamelesi yapıyorlar, çoğu yerde bu işleri kimya lisesi mezunuda yapıyor, s,z,n ondan ne farkınız var diyorlar.

Arkadaşınız inanılmaz istisna imiş. Artık ilaç fabrikaları kimyager almayı neredeyse bıraktı, eczacı arkadaşlar kimyager görevlerinide vermeye başladılar.

İnsanları bilimden soğutmuyorum, çünkü türkiye'de bilim yapılamıyor ne yazık ki.

Bilim yapmak isteseniz üniversitede kalmak gerekicek, hacettepe son 5 senede toplam 10 kadro ya açmıştır açmamıştır.

Öyp kimya ilanlarına bakarsak bu sene sadace 1 adet kimya lisans mezunu olmak koşullu kadro açılmış.

Sizce okunur mu?
Devlet sırf bilim adamı yetişsin diye fizik vs. okuyanlara yüklü miktarda burs bağlamaya başladı. Biraz araştırırsanız burs fiyatlarını görebilirsiniz.

Hangi meslek olursa olsun, sadece mezun olmak ile iş bitmiyor. Misal benim de ablam Boğaziçi'nde bir bölümden mezun ( eşit ağırlık bölümü ) şu an iş bulamıyor. Şimdi o bölümde mi okunmasın. Ki en çok kazandıran bölümlerden birisi maddi olarak.

Kısacası kendiniz zorlamadıkça, kendinizi geliştirmedikçe, bir yere kapak atma eğiliminde olmadıkça hangi üniversiteden çıkarsanız çıkın işinizi bulursunuz.

Ayrıca ilk mesajda verdiğim örnekteki iki üniversiteden mezun olup da işsiz KİMYACI duymadım görmedim. Varsa bilgilenmek isterim.