PHP
Merhaba,
Özellikler:
- Anasayfada ve her bir sayfada bir fotoğraf gösterilecek şekilde,
- sef link yapısı: kontrol panelden bir kere ayarlayabileceğim, kalanı da id şeklinde görünecek (mesela link için "picture" yazacaksam, kalan da id'si olacak ör: picture-123.html)
- meta ayarlarını kendim yazabileceğim (meta: title, description, keywords)
- analytics kodu gömülebilecek
- fotoya tıklandığında varsa büyük hali görünecek
- resimlerin yüklendiği klasör adı "i" olsun, uzun olmasına gerek yok.
- yorum kısmı ajax veya jquery.. butona tıkladığında aşağı doğru bir panel açılsın, yorum yapacak olan isim + mail + yorumunu girsin + güvenlik /captcha/ kodunu girerek göndersin.. yorumlar kontrol panelden onaylanacak, yorum yazıldığında site yönetim panelinde önceden tanımlanmış maile bildirim gidecek (incelemen lazım diyerekten)
- reklam alanları 1-2-3-4 dediğimiz kısımlara için: hedef url, resim src, title, target
- footer linkleri panelden eklenecek.. sayısız eklenebilir olsun
- site kontrol panelinin adı admin olmasın..
- site kontrol panel şifresini unutursam rahatça tekrar edinebileyim..
PAYLAŞIM:
- "bir forumda paylaş" butonuna tıklandığında paylaşılan resimle birlikte altına backlinkler de eklensin. (panelden backlinkleri yönetebileyim)
- "sitene ekle" butonuna tıklandığında da benzer şekilde backlinkler ekleyebileyim..
- aklımda başka popüler ekleme şekilleri yok şu anda, biliyorsanız önerin lütfen..
- google resim arama'da bir sonuca tıklıyorum, resmin kendisi değil ilgili sayfası açılıor, nasıl yapmışlar bilmiyorum ama güzel bir özellik hit açısından..
- karakter kodlaması utf-8'dir.
- WP, Joomla vb cmsler ile ilgilenmiyorum..
- fikri geliştirici önerilerinizi de sunabilirsiniz.
birkaç açıklama...
Bazısı yabancı dilde olan birden çok domainim olduğu için, tümüne uygun bir script arayışı içindeydim. Ne piyasadakiler uygun, ne bunları düzenleyecek doğru dürüst birini buldum ne de öneren birilerini ne de tembelliği bırakıp iyice araştıdım.. Mecburen, domainler key olduğu için değerlendirmezsem olmaz. Uygun bir fiyata yapabilecek birini arıyorum.
Şayet yüksek fiyat çekerse, bir sözleşme imzalanacak ve faturalandırma yapacak. Scriptin lisans haklarını tümüyle devredecek ve domaine lisanlı olacak şekilde bana teslim edecek.
Uygun bir fiyata yaparsa, bana teslim ettikten sonra tüm hakları ona ait kalır dilediği kadar nüsha satar.
Her bu konuda her türlü fikre açığım, maksat artık şu 6-7 domainimi yaşatayım.
Veya ben bir miktar ödeme yaparım, scriptten domainlerim kadar nüsha çekerim, domaine lisanslı satışı sen yaparsın, kar payını bölüşürüz.. bir bakarsın yüzlerce nüsha satılır..
Her üç durum için de teklif sunabilirsiniz. kabaca tasarımını yaptım, bu sistem kazandırır diye düşünüyorum..
Bütçe sormayın, çok param yok. İş budur, bu işi kaça yapacağınızı siz söyleyeceksiniz. Hatta süsleyip güzel bir teklif formu hazırlayıp iletebilirsiniz. İş iştir, 250ye de yapan çıkar 1500 isteyen de olur, 2000 de vs. Bu sizin fiyat politikanıza bağlı.. ödemeyi taksit de yapabilirsiniz; sevinirim, kredi kartı var nasılsa..
r10'da birkaç kez script aldım, satış sonrası destek anlayışından yoksun kimselerle çalışmak istemiyorum. Soracağım zaten genelde 5-10 basit soru çıkıyor, yazılımı teslim ettikten sonra bunları yanıtlayacak zamanı yoksa, başından yaklaşmasın.
Ek: Aşağıda belirtilen ek açıklamaları da inceleyiniz.
Teşekkürler, Saygılar.
Kenan
Taksim/İstanbul