Grafik tasarımda var demiş bir arkadaş göremedim ama.
Piyasa hakkında bilgi vermem gerekirse, YBS'de SAP'ın ERP modülü öğretilir genelde ama zaman kalırsa 1 modül daha gösterilir. SAP danışmanlığı sektörde çok getirisi olan ve iş imkanı geniş bir title'dir. Bunun haricinde daha bir çok ders var ama grafik tasarım duymadım görmedim. İş analizi, Sistem analizi ve tasarımı gibi derslerle bu alanlarda da kariyer planlaması yapılabilir. Data mining konusunun üzerine giderseniz mezun olmadan güzel bir şirkette koltuk kaparsınız. Kısacası bölüm içerisinde ileride ne olacağınızı şekillendiriyorsunuz. PM dersini seversiniz ben yönetici olacağıma bağlarsınız PMP sertifikasyona hak kazanır gene iyi yerlere gelirsiniz. Olmadı endüstri mühendisliği ile çap yapar, tedarik zincirinden danışmanlığa kadar geniş yelpazede çalışabilirsiniz. R&D departmanları da zira öyle. Ekonomi ilginizi çeker algoritmanın ekonominin yapı taşı olduğunu farkedersinizyz ekonomi üzerine y.lisans yapar çalışırsınıız. Risk analizinden, piyasa uzmanlığına kadar yolu var. Başarılı olmayı hedef haline getirip yüksek mevki düşünen arkadaşlar farkına varmalı ki, endüstri müh ve ybs bölümü şu an ki durumda çok iyi şansa sahip.
Ek olarak bir bölümle beraber mututlaka çap-yandal yapılmalı. Endüstri müh, Yazılım müh, Lojistik veya Uluslararası Ticaret.