Domain portföy bölümünden geçenlerde net ve org birkaç domaini satışa çıkardım.
Satış konusuna bu linkten ulaşabilirsiniz>>>
Daha sonra r10 net üyesi "
NixMaRe34" adlı kullanıcı (İmza bölümünde
nixmare@live.nl mail adresine kayıtlı
www.nixmare.com adresi var) pembe(nokta)org domainini almak istediğini belirtti ve teklfini iletti. Teklifini kabul ettim. Müteakiben domaini birkaç gün içerisinde alacağını ve aşağıdaki resimlerde görüleceği üzere nameserverları değiştirmemi istedi. (Nameserverları değiştirmemi isterken benim mesajımın arasına yazarak göndermiş) Daha sonra arkadaş 14.07.2014 tarihinde PM ile domaini almaktan vazgeçtiğini iletti.
Buraya kadar her şey normal. Ancak benim aklıma takılan husus 11.07.2014 ile 14.07.2014 tarihleri arasında bu domainle kötü niyetli bir kişi mail vs. gönderse ben bu hususta domain sahibi olarak sorumlu olacağım. İlgili kişi bu yüzden dolayı mail adresime aşağıdaki mesajı göndermesini istedim;
"Herhangi bir taahhütte bulunmayarak, r10.net sitesinde satışa sunulan pembe.org domainin satın alma karar sürecinde, adsense reklamlarının görüntülenip görüntülenmediği ile domain üzerinde herhangi bir ban olup olmadığını test etmek için, nameserverlerını ns11.hozzt.com, ns12.hozzt.com şeklinde değiştirilmesini talep ettim. Nameserverların değiştiği 11.07.2014 ile 14.07.2014 tarihleri arasında yer alan 3 günlük süre zarfında domain ya da bu domain uzantısı ile 3. kişilere atılabilecek her türlü mail vs.'den tarafımın sorumlu olduğunu kabul ve taahhüt ederim. 14.07.2014 tarihinde domaini satın almayacağımı satıcıya bildirdim ve nameserverlar domain sahibi tarafından yeniden eski haline getirildi."
Maalesef mail atmadığı gibi, r10'dan kendisine ilettiğim mesajı da yanıtsız bıraktı. Ben de böyle bir konu açmak zorunda kaldım.
Üstüne basarak belirtmek isterim, burada bu arkadaş iyiniyetli de olabilir. Bu anlamda kimseyi suçlamak gibi bir amacım yok. Ancak kötüniyetli alıcıların bu yöntemi kullanarak sıkıntılı durumlara sebebiyet verebileceklerine ilişkin bir bilgilendirme yapmak istedim.
Sonuç olarak siz siz olun, domainin satışını tamamen gerçekleştirmeden nameserverlarını asla değiştirmeyin. Neticede yasal anlamda başınızı ciddi anlamda ağrıtacak olaylarla muhatap olabilirsiniz.
1. EKRAN GÖRÜNTÜSÜ:
2. EKRAN GÖRÜNTÜSÜ:
3. EKRAN GÖRÜNTÜSÜ: