Arkadaşlar bu saç dökülmesinin belli sebepleri var. Stres, ırsi, hava kirliliği, vitaminsizlik..
Tabii ırsi olunca yada iş-aile gibi stres ortamlarına belki direk çözüm yoktur. Ama en azından bir nebze de olsa önlem alarak dökülmeyi hafifletebilirsiniz.
Bu konuda para tuzaklarına hemen kanmayın. Bazı arkadaşlar dünyanın parasını yatırıyor. Yazık... Bioxin falan filan hikaye.. Bitki Derman var doğal yöntemlerle bir paket hazırlamışlar. Ama pahalı. Şimdi size vereceğim formül ona çok yakın ve çok ucuz.
Bu formülü kendim de zaman zaman yapıyorum. Ama bunu haftada bir kere düzenli yapmak lazım.
Malzemeler:
hakiki zeytin yağı
kil
sarımsak
badem yağı
hakiki süt
hakiki bal.
Öncelikle: Saçların dökülen kısımlarına bir miktar badem yağı damlatarak hafif masaj yapıyorsunuz. Kafada 5-10 dk kalırsa iyi olur.
2-3 yemek kaşığı kili bir miktar süt yarım kaşık bal ve yarım kaşık zeytin yağı ile karıştırın. Yoğurt kıvamına gelecek şekilde iyice karıştırıyorsunuz. Hazırladığınız karışımı dökülen yerlere masaj yaparak yediriyorsunuz. Sonra bir bone ile kafayı kapatıyorsunuz. 15-20 dk. sonra sıcak su ile (kaynar değil ılık yada biraz daha sıcak) yıkıyorsunuz. Şampuan vs kullanmadan.
Sonra sarımsağı sürüyorsunuz. Sarımsağı ezmeniz gerekiyor tabi. Suyunun çıkması için. Sonra kafanızdaki sarımsak parçacıklarını almayı unutmayın
Bir süre sonra kafanızı yıkayabilirsiniz. Şampuan kullanmayın derin. Zeytinyağlı sabun iyidir. Defalarca yıkamanız gerekiyor
Sarımsak yerine hazır satılan sarımsak sütleri yada sarımsak yağları ne kadar etkili bilmiyorum.
Bu maskeyi uyguladığınızda saçlarınızda ciddi canlanma göreceksiniz.
Sarımsak büyük bir antibiyotik.. Saç diplerini yakacak. Sorun çıkarmayın

Kil derinin tıkanan gözeneklerini açar. Deriye çok faydası var.
Badem yağı da deriyi besler.
Zeytin yağı da deriye çok faydalı. +Saça sürmek Peygamberimizin bir sünnetidir.
NOT: Zeytinyağlı sabunlar saçlarınızı 2-3 günde bir muhakkak yıkayın. Sıcak sudan uzak durun. Ilık su kullanın. Tabii sadece saçlara değil genel olarak. El ayak, duş için de geçerli.. Ilık su her zaman şifadır. (İçerken dahi ılık su için derin. Soğuk su zarar demek.)