EfendiBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
XenForo 1.4 geliştirmesi başladı. Tüm eksikler giderilecektir. Sizlerin de bildiği üzere vBulletin dava açmıştı. Bu dava tam 1 sene küsür sürmüştü ve bu süreç yüzünden XenForo ekibi beklemede kalmıştı. vBulletin davayı kaybetti ve XenForo hızla gelişmeye başladı. Kalan eksikler şimdi tamamlanmaya başladı.

XenForo'da tablo ile eklentiler yapıldı aslında. Farklı fonksiyonda çalışsalar da işi görecek türden hepsi. Mesela şöyle bir şey var tablo ile ilgili: http://xenforo.com/community/resourc...-bb-code.2847/

Flash olarak nasıl bir şey istiyorsunuz acaba açıklar mısınız?

Ayrıca, "her şeyin eklenti ile halledildiği" kısmına katılmıyorum. XenForo hiç eklenti olmadan bile harika bir script. En azından bildirim, beğeni ve SEO özelliği bile en şık kendi özelliklerinden.

Ücretli yapılan eklentilere gelince, XenForo'da eklenti yazmak biraz farklı. En azından vBulletin'de kalma yeni nesiller için kolay değil. Çünkü XenForo MVC yapısına sahip ve eklentileri de çoğu zaman MVC ile yapmak gerekebiliyor.
Fiyat ve SEO açısından bakınca evet çok cazip kalıyor XenForo. Bildirim özelliğini de taşıması artı bir özellik fakat forum kitlem nerdeyse tamamı bayan ağırlıklı ve eğlenceli özellikleri seven bir kitle. Örneğin vBulletinde kullandığımız Market sistemi inanılmaz hit kazandırmıştı bize, ayrıca düşünsenize Arcade sistemini. Evet eklenti idi ama bizim gibi eğlence ağırlıklı forumlar için harika özellikler.

3.x sürümü ile Custm BB Codes diye bir bölüm geldi ama resmi sitesinde tek örnek yok kullanımı ile ilgili. Bu bölümü kullanarak flash dosyaların gösterimini bile sağlayamadım. Flash ve tablo gösterini için şu eklentiyi kullandım mecburen.

Hocam üyenin onine olup olmadığını bile eklenti ile göstermek gibi bir durum olur mu allah aşkına. Etiket sistemi, blog, grup, sitemap, mobile style, benzer konular (5 $), gruplar için rank resimleri, yan menü de birkaç özellik bunların hepsi eklenti gerektiriyor. Kullandığım eklentiler bunlar ve daha birkaç eklenti ile birlikte...

Bunlar gereksiz şeyler diyebilirsiniz. Evet olabilir ama bizim eğlence kitlemiz için son derece gerekli şeyler.

Şu listedeki eklentiler bu paraları hak ediyor mu bilemiyorum (emeğin parasal karşılığı çok izafi bir konu) vBulletine göre ucuz görünüyor ama birkaç işe yarar eklenti ile aynı fiyata tekabül ediyor.

2006 yılından beri vBulletin kullanan biri olarak söyledim hocam. Cesaret gösterip 8 yıllık forumu (120 bin üyeli ve aktif) geçirdim ama blogları, grupları geride bıraktım. Arıca üye linklerini site/xxx.ID şeklinde kullanmıştım eskiden, bu formatı aktarmak sorun oldu ve üye linkleri uçtu (bu gün bu konu ile ilgili resmi siteye mesaj yazmıştım ama cevap gelmemiş) bloglar ve gruplarla (Nisan'da). Geçiş işlemini; 80 K hitten 25 K civarına gerilediğimiz için yapmıştım. Ama gel gör ki şimdi resmen yerlerde sürünüyor hitler.

Hocam işin başında vBulletin'i A'dan Z'ye bilen biri var sonuçta yeni sistemi kodlarken eksileri bilerek yazdığı muhakkak... ancak teknik boyutu bu aşamada beni çok bağlamıyor daha çok foruma inanlar niçin geliyor tarafına bakmak zorunda olan biri olarak yazdım bunları. Ayrıca Türkçe destek yok denecek kadar az. Şimdi keşke birkaç yıl daha bekleseydim geçmek için diyorum. Sizin adınızı çok yerde görüyorum XenForo ile ilgili... umarım bu eksikliği giderici ciddi bir proje içinde olursunuz. Elimden geldiğince katılımcı da olurum böyle bir oluşuma...

KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşadığınız sorunlar nedir tam olarak ? bende ilerleyen dönemlerde geçişi düşünüyorum geçmeden bilmek isterim karşılaşabileceğim sorunları
Hocam sizin sorunuza da yazdıklarım cevap oldu sanırım Oldukça uzun yazdım sürç-i lisan ettiysem affola...