Merhaba arkadaşlar öncelikle yazının uzunluğunu kestiremiyorum uzun olursa şimdiden okuyanlardan özür diliyor ve okuyanlara teşekkür ediyorum
Detay bölümü spoiler içine aldım. Okumak isteyen detaylıca okuyabilir
Geçen sene,2013 yılında, üniversiteyi kazandım ve Aydın'a okumaya gittim. Son sene yani 12'de o kadar derse yoğunlaşmışım ve beynim o kadar yorulmuş ki üniversitede (birazda isteyerek) hazırlık sınavını atlayamadım ve hazırlık okumaya başladım.
Adnan Menderes Üniversitesi olarak -bu kesinlikle üniversitemi kötülemek değil, bi özeleştiri- hazırlık sınıfı biraz vasat bir eğitim veriyor. Yani olması gereken bi ingilizce eğitimi değil. Her neyse bununda verdiği rahatlıkla ilk 1 ay düzenli olarak gittiğim okula daha sonra arada uğramaya başladım. Bu arada yeni insanlarla tanışma ve kız arkadaş yapma fırsatım oldu ve okuldan mümkün mertebe de uzaklaştım. Yine gidiyordum ama fazla değil. Daha sonra artık dönem sonuna doğru biraz daha zorlayarak yani daha sık gitmeye ve biraz çalışmaya başlayarak hazırlık sınıfını dönem arasında atladım. (Bu arada ADÜ hazırlıkta 3 kur var elm,pre int ve int olmak üzere. Ben int. seviyedeydim yani en üst kurda.) 2nci dönem bölüm dersleri almaya başladım. Bilenler bilir irregular öğrenci dedikleri modda okulda takılıyordum. Tanıdık kimse yok hazırlıktan benimle birlikte geçen 2-3 arkadaş var tanıdık onlarla da fazla samimi değildim. Yine aynı şekilde bu seferde hazırlıktan geçmiş olmanın ve irregular öğrenci olmanın aynı zamanda derslerdeki -10 ders aldım 3ü uzaktan eğitim- 4 tanesinde devam zorunluluğunu istenmesinden dolayı okula ilk 1 ay düzenli gittim, daha sonra düzensiz, son ay ise hiç gitmemeye başladım. Bu arada yurtta kalıyorum yurttaki arkadaşlar onların çevreleri benim az çok hazırlıktan tanıdığım insanlar falan dolaşıyoruz bazen hiç bişey yapmıyoruz ama yine gitmiyorum falan böyle böyle bi senemi bitirdim. sonuç olarak 10 dersin 6sını verdim 4ünden kaldım ama olsun. (2 devamsızlıktan 2 tane nottan). Şimdi asıl sıkıntı başlıyor.
Bu 1 sene içerisinde sanırım beynimi istemli olarak mı istemsiz olarak mı bilmiyorum öğrenmeye kapadım. Geriye dönüp bakıyorum bu 1 sene içerisinde aydın sokaklarından başka hiç bişey öğrenmedim boş bir şekilde gezdiğim bi sene oldu. Bayaa bayaa oryantasyon senem diyebilirim. Bu yaz kafam da php ya da farklı bi dil öğrenmek vardı. En kötü Turkcell'in geleceği yazanlar sitesinden android uygulama yazmaya merak salmak istiyodum basit bi şekilde. Fakat fark ettim ki beynim hiç bişey öğrenmek istemiyo. Öğretici bilgiye kapamışım kendimi.
Sorum ise şu. Bu moddan nasıl çıkabilirim? Önümde hala yaklaşık 2 ayım var. Ve bu 2 ayda bişeyler öğrenmek istiyorum en azından basitte olsa php öğrenmek istiyorum artık. Bu öğrenmekten sıkılma durumundan nasıl kurtulabilirim?
Şimdiden teşekkürler.