2004 yılından beri sözlüklerde, 2008 yılından beri de ekşi sözlük'te yazar olan biri olarak diyebilirim ki, bazı başlık veya entrylerden dolayı tüm ekşi sözlük yazarlarını aynı kefeye koymak, r10.net'e girip sikayetim var bölümünü okuduktan sonra tüm r10.net üyelerine *********** demekle aynıdır.

ekşi sözlük ve bir çok klon sözlük alında çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Bu da muhalefettir. Allah aşkına medyaya bir bakın. Hangi görüşten olursanız olun bu ülkedeki medyanın resmen kiralık olduğu ve haberleri hizmet ettikleri güçlere göre şekillendirdiği gerçeğini kabul etmeyen yoktur sanırım. Buna dair sayısız örnek verebilirim.

Fakat Ekşi Sözlük gibi oluşumlar sadece bir nesneden, eşyadan ziyade bir durumu, bir olayu da tanımladığı için sayısız yazarın bakış açısını yakalabiliyorsunuz. Bir olay mı oldu, açın ekşi sözlük'ü ve o olaya farklı bakış açıları ile yaklaşan yüzlerce entry'i görün. İnceleyin, aralarından saçma sapan olanları eleyebilecek analiz yeteneğine sahip olduğunuz sürece çok iyi bir bilgi kaynağına sahip olacaksınız.

Sözlükte ateizm propagandası yapılıyormuş. Ben bir müslüman olarak, bir ateistin sözlükte inandığı inançsızlığından bahsetmesinden rahatsız olmuyorum. Unutmayın farklılıklarımız bizi çok daha güçlü kılar. Benden olmayan sussun, benim inandığıma inanmayan ağzını açmasın tarzında düşüncelerin ileri safhaları ışid gibi katil sürüleridir.

Ekşi ve diğer sözlükler Türkiye'deki yozlaşmış medya ve çamurlanmış bilgi akışı içerisinde kendilerine çok başka bir yön çiziyorlar. Size kalan ise sözlük içerisindeki doğru bilgiye ulaşıp onu analiz edebilmek.

Saygılar sevgiler.