@Clockworks;
İlk başta kendi motorlarını da üretiyorlardır diye düşnüüyordum hocam fakat sonra dedim o kadar küçük bir atölyede hem motoru hem de diğer parçaları üretmek zor olur kanısına vardım.

Suudi ;Arabistandaki fabrikada rahat rahat motorda üretirler diye düşünüyorum.
Hocam bu arada akşam kendi ferrarimi yapıyorum şeklinde bir resim koymuştunuz.Bir aracı modifiye mi ediyorsunuz yoksa sıfırdan araba mı yapıyorsunuz?(Bir de o arabanın dış kısmını,şeklini neyden ve nasıl yapıyorsunuz?)
@Shrin; Teşekkürler hocam.(Konunun adı "Türkiyede Neden Yerli Otomobil Üretilmiyor" muydu?)
Bu resimmi yanlış anlaşılma olmasın diye kaldırdım ..Hala siparış aşamasında..Daha çok iş var
Bir aracı modifiye diyebilriz aynı zamanda sıfırdan arabada diyebiliriz.Ferrarim benim biraz eski olacak model bakımından.Eğer ferrari-lambo üreteceksiniz sıfırdan tasarlamanız gerekir.(Bunu sonra açıklayacagım)Eger mustang gt5 vb üretecekseniz donör car kullabilirsiniz. Ferrari gibi çogu spor arabanın motoru arkada ve ülkemizde adam gibi ona uygun iskelet taşıan araba yok. Unun için iskeleti yeniden çizmeniz gerekir artı uygun gövde..
Diğer arabalar daha kolaydır. Neyse bir kaç foto koyayımda anlar anlatsın..
Resimleri netten konuyu açıklasın diye koydum.Artı yasal prosedürler vardır. Trafiye çıkmak için
Edit : Soruları unutmuşum dış kısım fiberglass denen maddeden yapılıyor tabi bazı kımyasallar ile güçlendirebilirsinizde.Piyasada bir çok araçta kullanılır. Şekil ise kalıb lazım yada tek bir tane üreteceksen kendine set halında satın al.Hazır tak çıkar sadece boya at