İlk Kodda Bahsettiğiniz Satır Mevcut değildi..
Amaç uyarı satırını Gizlemekse eğer ikinci kod bloğunda eklenen
$("h6#kadiuyarisi").css({display:'none'},1000) Satırı Bu işi görüyor..
Keyup eventine gelincede malumunuz bir giriş varmı bir tuştan çekilme varmı kontrol ediyor ..
Bunu inputun change olayındada yapabilirdi,
İnputun change olayına bahsettiğiniz satırları yazarsanız aynı işlemi görmez mi ??
Eğer aynı işlemi yapıyorsa Olayı Yapan Keyup mı yoksa bahsettiğimiz display none satırımıdır ?
Ben Çok fazla bu konuları bilen biri değilim Öğrenmek için soruyorum hocam..
Zaten ilk kodda değişiklik hiç yapmadım hemen altına sonraki kısmı ekledim. Sadece idler farklı sonradan karar verip değiştirdim.
Şimdi sorduğum soruya göre işime yarayan şey keyup. Sence bir öğeye class atamayı ilk kodda bilirken işim bununla çözülüyorsa neden soru sorayım. Sorduğum soru kullanıcının tekrar yazı yazmaya başladığını nasıl anlarım? yani kullanıcının tekrar yazmaya başladığını denetleyen bir kodumuz varsa artık sonrasında istediğimiz görsel işlemi yapabiliriz.
Ha keyup ile kullanıcının yazı yazdığı esnadan sonra
$("h6#kadiuyarisi").css({display:'none'},1000)
bu olmasaydı evet işe yaramayacaktı. Boşu boşuna kullanıcının tekrar yazıp yazmadığını denetlemiş olacaktık.
Ama sorduğum soru nasıl yazıyı gizlerim değil, nasıl kullanıcının tekrar yazdığını anlarımdı.
Elbet keyup dışında bir sürü yöntem vardır fakat araştırdığımda en basit ve genel geçer olanı buydu.
Change mhange bilmiyorum vallahi bende yeni başladım jquerye ama yıllardır javascriptten korktuğum için kızıyorum kendime çok basit aslında. Şimdilik işime yarayacak kısımları sorup araştırıyorum.
jQuerynin offical sitesinde doğru ingilizce ile aratırsan herşey çıkıyor.