Merhaba arkadaşlar,
Bu konu defalarca açılmış forumda, bir çoğunu okudum fakat maalesef kesin karar veremedim. O nedenle öncelikle ve özellikle haber sitesi yazımı (scripti) kullanan arkadaşlardan, sonrasında script geliştiren ve satan arkadaşlardan dönüş bekliyorum.
Öncelikle şunu belirteyim haber işi yalan dolan, paran batat, vazgeç bu sevdadan mesajlarını boşuna atmayın çünkü kendi sektörüne özel niş bir portal yapacağım. Şu an rakibi yok denebilir. Hiç bir haber ajansıyla entegrasyona veya haber sitesi botuna ihtiyacım yok. Hava durumu, spor haberleri, vb genel özellikler çok da umrumda değil.
Aradığım özellikler kolaylıkla arayüzü değiştirilebilen, stabil çalışan, mümkün olduğunca hızlı, browserdan browser'a renderı sıkıntı yaratmayan, mobil mecralarda da çalışabilen, ilan/reklam alt yapısı güçlü, mümkünse herhangi bir az biraz yazılımdan anlayanın müdahale edebileceği ve yine mümkünse desteği iyi olan bir hazır yazılım arıyorum.
Bu yazılım WP de oalbilir ya da özel geliştirilmiş bir yazılım da.
ilk içerik aktarımı için toplu içerik aktarmaya uygun olması, sonraki içeirk girişleri için cms'in oldukça kolay ve kullanışlı olmasını istiyorum.
Neden haber scripti istediğime gelince bildindiği gibi ülkemizde emlak portalları için bile haber scripti kullanılıyor (ne kadar uygun olmasa da) ve insanlar sanıyorum buna alıştı, her sektör için özel bir yazılım geliştirmekte herkes için maliyetli olacağından genel haber scriptini uyarlamak tercih sebebi oluyor. Ben de aynı şekilde hızlı olması açısından ve bir çok problemi baştan eleyecek olmamadan dolayı haber scriptiyle işie başlamak istiyorum.
10'un üzerinde yazılımı inceledim fakat çok detaylı inceleyemedim maalesef. Kimi için admin panel istedim cevap gelemdi, kimi de ön yüzde gösterdiğini adminde editletmediğinden var mı yok mu o özellikler bilemedim.
Sizlerden ricam tecrübelerinizi ve samimi tavsiyelerinizi bana iletmeniz.
Şimdiden ilgilenen arkadaşlara ve vakit ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.
Öneri ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.