Bu arada neler öğrendiğimi de yazmak istiyorum. Belki birilerine faydası olur eğer zararı varsa da lütfen uyarın.
Seo adına hiçbir işleminizi Chrome da yapmayın diğer tarayıcıları kullanınız. Geçen hafta bilgisayarımı formatlamak zorunda kaldım. Bütün eklentilerden tutun da yaptığım aramalara kadar her şey gmail hesabıma giriş yaptıktan sonra geri geldi.
1.Sabırlı olmayı öğrendim. Domaini alıp siteyi tam oturtana kadar (3 ay kadar). Güncelleme, tasarım ve kod değişiklikleri (meta) hiç bir yerde sitenin tanıtımını yapmamayı öğrendim. Özgün Tasarım, Özgün Kodlama...
2.Site bittikten sonra kurumsal siteler için söylüyorum her hafta değerli konularda bir yazı girmek. Arada bir de diğer sayfaların içeriğini güncellemekdir.
3.İçerik için konu seçilirken Anahtar Kelime Planlayıcı kesinlikle kullanın ve buna göre içerik üretiniz. Ana site için mümkünse kendiniz yazıları yazın paravanlar için yazdırabilirsiniz.
4.Kelime yoğunluğu kesinlikle çok önemlidir. Test edilmiş zararı-faydası görülmüştür.
5.Benzer içeriğe sahip farklı hostinglerde en az 5, en fazla 10 tane paravan site oluşturmak. Bunlar com, com.tr uzantılı domainlerdir. farklı hazır yönetim panellerini kurup hafta da en az bir içerik girmek. Neden en fazla 10 site diyorum çünkü çok fazla paravan site olduğunda bu paravanlarla ana site gibi ilgilenmek gerekir.
6.Paravan sitelerden her makale de veya 2-3 makale de bir link çıkışı yapmamak lazım. Bir sitede 30 içerik varsa 3-5 defa ana siteye farklı alt sayfalara link çıkışı olmalıdır. Eğer wikipedia gibi değerli sitelerde tanıtımlar varsa diğer makalelerden buraya link verilebilir.
7.Bazıları link çeşitliliğinden bahseder. Bence kesinlikle bundan durulmalıdır. 5 - 10 Liraya tanıtım yazısı alınmamalıdır. Tanıtım yazısı alacağınız siteyi iyi analiz ediniz ve tanıtım almaya çalışınız. Bunun maliyetleri yüksektir. Bir tanırım yazısı fiyatı 20-150 TL arasında yayınlanır.
8.Tanıtım yazısı alacaksanız. Siteniz oturduktan sonra önce 2 hafta bir, sonra da hafta bir sadece bir siteden (toplu tanıtım yazısından uzak durunuz) farklı yazı ile tanıtım almanızı öneririm.
9.Organik hit programları hiçbir işe yaramıyor.
10.Alexa hiçbir şekilde sıralamayı etkilemiyor. Daha da test ediyorum bir umut diye. Zararı olmadığını düşündüğüm için devam ediyorum.
11.Sosyal ağları kullanınız. Sıralamaya eğer ziyaretçi gelmez ise büyük beklenti içerisinde olmayınız.
12.Anahtarı kimseye vermeyin siteniz için sadece KENDİNİZ çalışın ve yaptıklarınızı not alınız.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar aklıma başka şeyler gelirse paylaşırım. Eklemek isteyen de olursa faydalı olur.