zacoo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese iyi akşamlar,dün laptop ısındıgından oyunlarda iyi performans alamadığımdan dolayı adam gibi bi temizlik yapayım dedim bu termal macun sürülen yerlere kadar herşeyi söktüm temizledim geri taktım ama macun sürmedim. Taktıktan sonra hangi oyuna girersem 50-55 derecen 99'a vuruyor bu normal mi? 5-6 kere bişeyleri yanlış mı taktım diye düşünüp söktüm söktüm tekrar taktım düzelmedi şimdi termal macun alıp sürsem iş görür mü? temizlemeden önce bile bu kadar ısınmıyordu şimdi bakır kablolar yanıyor resmen
Sorunun cevabını sen biliyorsun.
Bişeyleri yanlış takmanla bir alakası yok hocam.

CPU ve GPU ısınır. Hatta bilgisayarın içi açıkken çalıştır heat sink sökülü vaziyette parmağını işlemciye değdir. çalıştıktan 2 sn sonra parmağınızı değdiremeyeceğiniz kadar çok ısınır.

Eğer heat sink ile işlemcinin ısı aktaran kısmı birbirine iyi tamas etmezse fan bir işe yaramaz.

Termal macun işlemci ve heatsink arasındaki milimetrik boşluğun yok olmasını sağlar. Ayrıca ısıyı çok iyi iletir.

Termal macun kalitesine göre bile -+5 derece oynama yapıyor. Kaliteli bir termal macun alıp sürün.