Hocam merhabalar,
İzin verirseniz bende bir takım görüşlerimi aktarmak istiyorum;
İstanbul Beykozda özel üniversitede tam burslu okumaktayım. İlk olarak tercih yaparken devlet üniversitelerinden yanaydım ve onları tercih ettim. Ancak yerleşme şansı bulamadım.
Bende BLMYO üniversitesine tam burslu Bilgisayar Programcılığı programına kayıt oldum. Bu vakıf üniversitesini seçmemdeki temel neden evime 10 dakika uzaklıkta olması

Her neyse de her şey benim adıma güzel gibi gözüküyor ama değineceğim önemli bir nokta var o da eğitim.
Üniversite okuyup mezun olanların çoğu ne yazık ki yapacakları iş hakkında bilgi sahibi değiller. Sadece diploma için okuyan çok insan var. Daha sonra ben bilgisayar programcısıyım diye geçinip hiçbir işin ucundan tutamayan da çok.Bu durumlar da daha çok özel üniversitelerde karşılaşılıyor.
Üniversiteye programcılık hakkında başlangıç seviyesinde bilgi sahibi olarak başladım. Üniversiteden aldığım bilgiler ile sadece temelimi güçlendirebildim ama diğer arkadaşlarım hiçbir şey yapamadılar. Geçmişim olduğundan ötürü ben etkilenmedim. En basit ve anlaşılır örnekle, bir derste hoca veri tipi olan "int" i diğer hoca başka derste "integer" yapınca bu işi öğrenmek isteyenlerin kafası bir hayli karışıyor, pes ediyorlar.
Uzun lafın kısası, üniversiteyi sadece diploma için değil de
bir şeyler kazandırabilmesi bakımından okumanızı öneririm.
Bahsettiklerim seçiminizi etkiler mi bilmem ama bir de kendi bakış açımdan durumu yorumladım. Bir yanlışım var ise düzeltiniz lütfen. İyi günler
Hocam dediklerinizde kesinlikle haklısınız

Ben 4-5 yaşlarından beri bilgisayar başındayım lisedeyken elektrik bölümünde okuyordum puanım tutmadığı için elektriğe gitmiştim bölümdeki tüm bilgisayarların bakımını onarımını ben yapıyordum

Otomasyon cihazlarıyla falan uğraşıyordum(bilgisayara tanıtma,test etme vs.).
Aynı okuldaki bilgisayar bölümü öğrencileri benden nefret ederdi

Bilgisayar bölümü hocalarıyla baya içli dışlıydım çok döküman alışverişinde bulundum meraklı olduğum için
Kısacası öğrenme konusunda kendime güvenim tam çünkü deli gibi meraklıyım
Kendini geliştirmeyen kesim dediğiniz benim arkadaş çevremdi

Çocuğun bilgisayarına formatı bile ben atıyordum,oyunları bile ben kuruyordum tercihlerde bilgisayar bölümünü yazmış

Dedim olm ne ayaksın senin pcyi bile ayağa kaldıran benim

"Olsun aga masabaşı iş" dedi

Al sana iş bulamıyoz diye cıyak cıyak bağracak biri daha hemde benim arkadaşım

Arkadaşım Özel Üniversite okumak istersen 20 bin * 4 yıl = 80 bin TL Ayrıca bunun Ulaşım Yemek giderleri var yılda 2 bin TL den 8 bin tl yapar Totalde 80 bin TL Devlet okulunda 2 bin Olsun*4 yıl =8 bin TL En kötü ihtimalle arta kalan para ile iş kurabilirsin yada düğün yapabilirsin

Bankada Faize yatırabilirsin web sitesi kurarsın v.s v.s İllede özel üniversite olsun dersen eğer denklik statüsünde olan azerbaycan , kırgızistan gibi Türk Devletlerinde daha cazip okuyabilirsin Buralarda Hayatta Ucuz
Hocam %50 burslu olarak düşünüyorum

10-11 bin tl fiyat çıkıyor.devlette okurken harç barınma yiyecek vs. derken zaten oraya varacak harcamalarım

Masraflar aşağı-yukarı aynı olunca bari evden ayrılmayayım diyorum

Özgür genç takılmak gibi planlarımda yok pek

Ev yemeğinden koparsam duman olurum ben
Herkes kötülemiş yahu

Çok korkulacak bir yer değil özel üniversite..
2000li yılların başlarında o derece korkulacak gibiydi hocam anında burs kesiyorlardı tanıdığım biri çok sıkıntı çekti
Şimdi özeller öğrenci almak için burs kesilmeme garantisi bile veriyorlar adım başı özel olunca rekabet arttı

Nişantaşı Üniversitesi %75 burs veriyor doldurmak için

hehheheh
Hepinize R10+ nızı verdim yorumlarınız için çok teşekkür ederim