şimdi hocam arkadaşa diye gönderilen paraların geri alınması biraz zordur, ancak sürekli arkadaş seçeneği ile ödeme alıyorsanız buda paypalın dikkatini çeker toptan uçurabilir ki bu daha tehlikeli,
Paypal dan ödeme aldığınızda karşınızdakine güvenmek zorundasınız, yapacak bişey yok ben genelde ödemelerimi ticari olarak alıyorum, ve gönderim gerekmez seçeneği ile gönderilmesini istiyorum ayrıca açıklama kısmına ürünü teslim aldım veya sanal ürün aldım gönderim gerekmez yazdırıyorum.
Ancak büyük turarlar için, ayrıca paypalı gönderdiği e-mail hesabından da paypal hesabı mailime e-mail göndermesini ve aynı açıklamaları yazmasını istiyorum.
peki, işe yararmı? belki hayır ama eşşeği sağlam kazığa bağlama olayıdır anlattıklarım.
Sonuçta iş kurda kalmış yer yemez.
yazdığım mesajın faydalı olduğunu düşünüyorsanız.

sağda R10+
Süleyman abiciğim; aileme/arkadaşıma gönderiyorum şeklinde yapılan ödemelerde parayı geri almak zor falan değil. Şimdi yöntemi anlatmayım, illa burayı art niyetli insanlar okuyacaktır ama ürün/hizmet ödemesinde ürün itirazı olduğu gibi bir de bunun yetkisiz işlem itirazı var. Ürün/hizmet ödemesinde olduğu gibi bunda ürün itirazı yapılamıyor ama adam işin taktiğini biliyorsa arkadaşıma para gönderiyorum kısmından ödemeyi yapıp yetkisiz işlem itirazıyla direk geri alır. Maalesef PayPal bu ve buna benzer konularda direk 1, 2 kontrol yaptıktan sonra para göndereni haklı bularak yaptığı adaletsizlikle meşhur.