birisi ödeme yaptıgında ticari olarak gönderiyor birde arkadaş/akraba die gönderiyor kimisi diyor arkadaş olarak yollayınca geri alamaz parayı kimisi diyor her türlü alır bu konuda bana net bilgi lazım ticaret yapıyoruz paypal istiyorlar genelde ama şimdi para geliyor iş yapıyoruz sonra kişi kalkıp dispute çekerse para gider zarar ederiz bu kadar basitmi arkadaşlar ?
şimdi hocam arkadaşa diye gönderilen paraların geri alınması biraz zordur, ancak sürekli arkadaş seçeneği ile ödeme alıyorsanız buda paypalın dikkatini çeker toptan uçurabilir ki bu daha tehlikeli,
Paypal dan ödeme aldığınızda karşınızdakine güvenmek zorundasınız, yapacak bişey yok ben genelde ödemelerimi ticari olarak alıyorum, ve gönderim gerekmez seçeneği ile gönderilmesini istiyorum ayrıca açıklama kısmına ürünü teslim aldım veya sanal ürün aldım gönderim gerekmez yazdırıyorum. ki paypal da para kazansınki bana ses etmesin.
Ancak büyük tutarlar için, ayrıca paypalı gönderdiği e-mail hesabından da paypal hesabı mailime e-mail göndermesini ve aynı açıklamaları yazmasını istiyorum.
peki, işe yararmı? belki hayır ama eşşeği sağlam kazığa bağlama olayıdır anlattıklarım.
Sonuçta iş kurda kalmış yer yemez.
yazdığım mesajın faydalı olduğunu düşünüyorsanız.

sağda R10+